Nini Stoltenberg er død

Jens Stoltenbergs lillesøster gikk bort - litt over ett år etter at hun mistet forloveden sin.

I SORG: Jens Stoltenberg holdt godt rundt Nini under Karljohns begravelse i fjor. Nå er Nini også borte.
I SORG: Jens Stoltenberg holdt godt rundt Nini under Karljohns begravelse i fjor. Nå er Nini også borte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nini Stoltenberg er død. Det bekrefter familien overfor NRK.

– Nini var et fantastisk menneske, og det er en stor sorg at hun nå er borte, sier Thorvald Stoltenberg i en uttalelse til NRK.

Nini Stoltenberg ble 51 år gammel. Hun var lillesøsteren til tidligere statsminister Jens Stoltenberg og Camilla, og datteren til Thorvald og Karin Stoltenberg.

 

Mistet forloveden i fjor

18. juli sto det siste intervjuet med Nini Stoltenberg på trykk i Se og Hør. Da fortalte hun om savnet etter forloveden Karljohn, som døde i fjor - 61 år gammel. Han var hennes store kjærlighet.

Jeg snakker til ham hver dag – og tenker på ham absolutt hele tiden. Karljohn holder meg oppe – selv om han er død, sa fortalte hun i intervjuet.

NÆRT FORHOLD: Nini med sin far, tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg. Foto: morten krogh
NÆRT FORHOLD: Nini med sin far, tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg. Foto: morten krogh Vis merNinis mor Karin Stoltenberg gikk selv bort i oktober 2012, og det var en svært beveget Nini som da tok et gripende farvel med sin mor.

Talte ved morens båre

Under bisettelsen holdt hun en gripende tale ved sin mors båre.

– Jeg vet ikke helt hva man sier når det føles som at man er blitt rammet av en voldsom naturkatastrofe, sa hun.

- Når verden plutselig ser helt annerledes ut. Alt er så uendelig rart. I denne uvirkelige tiden er jeg fylt med deg, fine mammaen min. Jeg kjenner den varme huden din, smilet ditt. På mange måter føles det som om at du er nærmere enn noen gang. Det er som om at alle våre uenigheter er blitt så utydelige, sa Nini mens tårene trillet.

- Varmt medmenneske

Etter at Ninis dødsfall ble offentliggjort, har kondolansene strømmet inn på sosiale medier.

- Trist å høre at Nini Stoltenberg er død. Hun var et varmt medmenneske. Gode tanker til familien, skriver Eskil Pedersen på Twitter.

- Dette var trist, sov i fred Nini. Du var et modig menneske, din åpenhet ga både rusmisbrukere og pårørende styrke, skriver AP-politiker Lubna Jaffery på Twitter.

- #Rip Nini Stoltenberg <3, skriver Maria Mena på Twitter.


 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer