Nicolai Roan:

Nina Jensens samboer er død

Ble bare 39 år gammel.

DØD: Nina Jensens samboer er død, 39 år gammel. Han fikk i 2018 påvist en kreftsvulst i hjernen. Foto: Privat
DØD: Nina Jensens samboer er død, 39 år gammel. Han fikk i 2018 påvist en kreftsvulst i hjernen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nina Jensens (43) samboer, Nicolai Roan, er død, 39 år gammel. Det skriver Jensen selv i et innlegg på sin egen Facebook-profil torsdag. Saken ble først omtalt av Dagbladet.

- Jeg savner deg så inderlig; savner stemmen din; pusten din; lukten din; armene dine rundt meg; at du holder hodet mitt i hendene dine og sier at alt skal gå bra, er blant det Jensen skriver i innlegget.

Nina Jensen er en kjent miljøaktivist, og søsteren til FRP-leder og finansminister Siv Jensen (50). Nina Jensen og Nicolai Roan hadde sønnen Eik (1) sammen, som kom til verden i mars 2018.

- Eik og jeg vil savne deg hvert sekund, hvert minutt, hver time og hvert år så lenge vi lever og du vil alltid være med oss, skrev Jensen i det hjerteskjærende Facebook-innlegget.

- Det er ingen som har imponert meg mer enn deg, Nicolai og jeg har aldri vært mer stolt av deg enn jeg har vært de siste ukene og månedene hvor du har kjempet mer tappert enn noen. Og jeg har aldri elsket deg mer. Selv om jeg ikke trodde det var mulig å elske deg mer enn jeg allerede gjør, fortsatte Jensen i innlegget på Facebook.

Jensen og Roan har vært åpne om kreftsykdommen helt siden 39-åringen ble diagnostisert for over ett år siden. Han fikk påvist en kreftsvulst i hjernen i april 2018, og gikk gjennom en rekke operasjoner for å forsøke å bli kvitt kreftsvulsten.

I desember i fjor gikk han gjennom en operasjon etter at legene mistenkte av kreften var tilbake. Etter hvert ble det klart at Roan hadde fått et tilbakefall.

Forrige måned skrev Nina Jensen i et innlegg på Facebook at nye bilder av samboerens hjernesvulst viste at kreften var tilbake på to steder - og at den vokste raskt.

SØSTRE: Nina Jensen (t.v) har et nært forhold til storesøsteren Siv Jensen. Her er de to avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix
SØSTRE: Nina Jensen (t.v) har et nært forhold til storesøsteren Siv Jensen. Her er de to avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eksperimentell behandling

«Denne sommeren blir den viktigste i hele mitt liv. Det er sommeren vi skal vinne kampen mot hjernekreften», skrev Jensen i innlegget tidligere i juli.

Den gang ble de kjent at Roan slet med språket, synet og hadde mistet motorikken på høyre side som følge av kreftsvulsten.

I innlegget skrev Jensen også at svulsten satt på en måte som gjorde at den ikke kunne opereres ut, og at de dermed i stedet hadde begynt å teste alle former for eksperimentell behandling, inkludert immunterapi.

Den gang la ikke Jensen skjul på at situasjonen var beintøff for hele familien, men hun poengterte også at de ikke ville gi opp kampen og håpet om et langt og godt liv sammen.

- Det er en sykdom med en dyster prognose, men det umulige er bare umulig til det er mulig, skrev Jensen i en SMS til Se og Hør i juli.

MILJØAKTIVIST: Nina Jensen er kjent for sitt miljøarbeidet, og også for å være søsteren til finansminister og FRP-leder Siv Jensen. Foto: NTB Scanpix
MILJØAKTIVIST: Nina Jensen er kjent for sitt miljøarbeidet, og også for å være søsteren til finansminister og FRP-leder Siv Jensen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Marinbiolog

Nina Jensen er marinbiolog og for øvrig også er kjent som finansminister Siv Jensens (50) søster, har i en årrekke vært en av landets mest profilerte miljøaktivister.

43-åringen har arbeidet i miljøorganisasjonen WWF i flere år og var også leder de fem siste årene av hennes karriere i organisasjonen.

Høsten 2017 gikk Jensen inn i rollen som administrerende direktør for forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean, etablert av olje- og fiskemilliardær Kjell Inge Røkke.

Overfor Dagbladet blir det bekreftet at Roans dødsfall vil påvirke finansminster Siv Jensens program fremover. Hun kommer blant annet til å droppe FpUs sommerleir på Sørlandet som arrangeres til helgen.

Dagbladet skriver også at Jensen ikke vil bli sykemeldt som følge av Roans bortgang, men at hun kommer til å ta fri for å tilbringe tid med familien i den vanskelige tiden.

LES OGSÅ: Kjæresten reagerte uventet på frieriet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer