Nicolai Roan og Nina Jensen:

Nina Jensens samboer bisatt

Nicolai Roan (39) tapte kampen mot kreften i slutten av juli. Fredag ble det holdt bisettelse i Grefsen kirke i Oslo.

BISATT: I slutten av juli tapte Nina Jensens samboer, Nicolai Roan (39), kampen mot kreften. I dag ble han bisatt fra Grefsen kirke i Oslo. Foto: Privat
BISATT: I slutten av juli tapte Nina Jensens samboer, Nicolai Roan (39), kampen mot kreften. I dag ble han bisatt fra Grefsen kirke i Oslo. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et drøyt år siden ble det kjent at den mangeårige miljøaktivisten og Nina Jensens (43) samboer, Nicolai Roan (39), hadde fått hjernekreft.

I slutten av juli tapte han kampen mot kreften, og i dag bisattes han i en fullsatt Grefsen kirke i Oslo.

Her ble det vist bilder av Nicolai og hans nærmeste på skjermer på veggene.

Tente lys omkranset den hvite kista, og låta «lay me down» av Sam Smith ble spilt på høytalleren mens nærmeste familie tente lys.

Blant de frammøtte var næringsminister Bent Høie, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

TAR FARVEL: Det er en fullsatt kirke som tar farvel med Nicolai Roan fredag. Her ankommer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit Grefsen kirke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAR FARVEL: Det er en fullsatt kirke som tar farvel med Nicolai Roan fredag. Her ankommer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit Grefsen kirke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
GOD KLEM: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes er til stede under bisettelsen. Solberg ga Nina Jensen en god klem før bisettelsen startet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GOD KLEM: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes er til stede under bisettelsen. Solberg ga Nina Jensen en god klem før bisettelsen startet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes var også på plass i kirka. Solberg klemte godt om Nina Jensen, og hilste på sønnen hennes Eik.

-Savner deg

- Jeg savner deg så inderlig, sa en sterkt preget Nina Jensen.

- Savner stemmen, pusten og lukten din. Armene dine rundt meg. De nydelige øynene dine som stirrer dypt inn i mine. At du alltid fikser alt. At du alltid dytter alle andre foran deg selv. At du alltid har vist at det umulige er mulig. Jeg savner alt ved deg.

- Du har gjort meg til et bedre menneske. Jeg har aldri vært mer stolt av deg enn den siste måneden. Du ga aldri opp kamplysten til ditt siste åndedrag. Jeg er så stolt av deg og har aldri elsket deg mer, sa hun og tørket tårer fra kinnene.

- Du fyller hver celle og hulrom i kroppen min. Jeg aner ikke hva jeg skal fylle tiden med uten deg. Det er som at hjertet mitt er knust i tusen biter og det kommer ikke til å bli satt sammen igjen.

- Eik og jeg savner deg hvert eneste minutt og vi vil gjøre det resten av livet. Tusen takk for at du valgte meg. Min elskede Nicolai. For evig og alltid.

Det var ikke et eneste tørt øye i kirka etter Nina Jensens tale til samboeren.

FAMILIEN: Nina Jensen og Nicolai Roan med sønnen Eik i fjor sommer. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
FAMILIEN: Nina Jensen og Nicolai Roan med sønnen Eik i fjor sommer. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

- Var en solstråle

Prest Thomas Berbom innledet bisettelsen ved å snakke om sorgen og minnene.

- Vi er samlet her i dag for å ta avskjed med Nicolai Roan. Kjære familie og gode venner av Nicolai. Det er meningsløst og samles til gravferd for Nicolai. Jeg vet dere kjenner en bunnløs sorg som er så tung å bære. For dere som samles her i kirka i dag har minnes Nicolai. Ta vare på disse minnene, innledet prest Thomas Berbom.

- Han var en solstråle. Med kreativt og nytenkning. Han var Eiks pappa. Han var en god sønn og en snill bror, sa han.

Presten fortalte om hvordan Nicolai alltid hadde kontroll på alt.

- Han gjorde alt med et glimt i øyet. Ingen har noen gang hørt noen si noe vondt om Nicolai.

Han forteller om hvordan Nicolai var opptatt av gjenbruk, og at han blant annet lagde en lampe av en gammel flaske, til latter fra salen.

- Kjære Nina. Dere traff hverandre på utdrikningslag i Trysil og det var kjærlighet ved første blikk. Siden har dere vært sammen hver dag. 12 år. Hele tiden har det vært en gnist, og dere snakket om hverandre med stjerner i øynene, fortsatte presten.

- Sammen fikk dere flotte, skjønne Eik. Nicolai ble pappa og holdt sin egen lille gutt i armene. Han viste oppmerksomhet og var opptatt av at Eik skulle få den beste framtiden han kunne få.

- Sykdommen kom brått og uventet. Siden i fjor har dere levd hånd i hånd med døden. Hele tiden har dere båret et håp og en sterk kamplyst. For det umulige skulle være mulig. Og dere er begge to så inderlig dårlige tapere.

FULLSATT KIRKE: Det var en fullsatt kirke som tok farvel med Nicolai Roan fredag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FULLSATT KIRKE: Det var en fullsatt kirke som tok farvel med Nicolai Roan fredag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hilsen fra gutta

Nicolai Roans kompiser og venner fra barndommen talte også i kirka. De kalte det «en siste hilsen fra gutta». De beskrev Nicolai som han som alltid tok seg best ut i gjengen, og at han «hadde det høyeste håret og stiligste antrekket».

Vennegjengen omtalte Nicolai som en modig type.

- Nicolai og Nina var den perfekte match. Nina og Eik, dere er fortsatt en del av gjengen og jeg har aldri sett Nicolai stoltere enn da Eik kom til verden. Vi har mistet en stor brikke i gjengen vår. Takk for alle de gode minnene.

Hanne Sørvaag sang «God morgen, min kjære» til Nicolai fra moren hans. Maria Mena sang «Miss your love». Videre sang alle «What a wonderful world».

Både Siv Jensen og Nina Jensen var med å bære kista ut av kirka. Nærmeste familie la en hvit rose hver på kista.

PREGET: Det ble lagt hvite roser på kista før utbæring, og flere var tydelig preget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PREGET: Det ble lagt hvite roser på kista før utbæring, og flere var tydelig preget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Livet blir aldri det samme

Nina Jensen har tidligere fortalt Dagbladet at Roan døde i slutten av juli etter å ha «kjempet intenst mot den aggressive hjernekreften».

- Nicolai har alltid gjort ting ordentlig, og også her sørget han for å få den mest avanserte og vanskeligste formen for kreft. Han har kjempet intenst over de siste månedene, men på tross av heroisk innsats lot kreften seg dessverre ikke overvinne. Han hadde det ikke vondt, og sovnet stille inn med hele familien rundt seg. Nicolai lever videre i hver celle i kroppen min og i Eik [sønnen], men livet blir aldri det samme igjen, skrev hun i en SMS til Dagbladet.

Kreftkamp

Roans diagnose ble påvist i april 2018. Det var tre uker etter at Jensen og Roan fikk sitt første barn, Eik.

Siden har han vært gjennom flere operasjoner, og i desember gjennomgikk han nok en operasjon, etter at legene mistenkte at svulsten var kommet tilbake. Den gang kom legene med gladmeldingen om at det verken dreide seg om en svulst eller kreft.

I etterkant av bortgangen fikk Dagbladet bekreftet at Roans bortgang får konsekvenser for finansminister Siv Jensens program. Dagbladet ble informert om at finansministeren ikke er sykemeldt, men tar fri for å være med familien.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: - Et sjokk og et stort tap

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer