VANSKELIG TID: Skuespiller Nils Vogt (t.v) forteller at det at han var sjenert og liten av vekst gjorde ham litt ekstra utsatt i oppveksten. Her er han avbildet sammen med kollega Sven Nordin. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
VANSKELIG TID: Skuespiller Nils Vogt (t.v) forteller at det at han var sjenert og liten av vekst gjorde ham litt ekstra utsatt i oppveksten. Her er han avbildet sammen med kollega Sven Nordin. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Nils Vogt: - Jeg var nok et lett bytte

Skuespilleren er en av norsk underholdningslivs store profiler, men i barndommen var det annerledes.

Publisert

SEOGHØR.NO: I en årrekke har skuespiller Nils Vogt (68) vært et velkjent navn for de fleste, særlig etter at han spilte hissigproppen Karl i TV 2s komiserie «Mot i brøstet» og flere spin-off-serier.

Høsten 2014 spilte han mot «Mot i brøstet»-kollega Sven Nordin (59) i teaterstykket «Litt av et par!», en bedrift som ble rost av anmelderne.

I voksen alder har Vogt har gjort suksess både på scenen og TV-skjermen, i tillegg til å spille i flere filmer. I oppveksten var det derimot litt annerledes.

- Ble ikke sett

I et intervju med Dagbladet forteller 68-åringen at han under oppveksten på Bislett i Oslo var redd for den fryktede «Stensparkgjengen».

- Jeg var ganske liten av vekst som barn, og var nok et lett bytte, sier han til Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildet.

SCENEVANT: I voksen alder er Nils Vogt blitt et av de mest profilerte navnene i norsk underholdningsliv. Her er han sammen med Hilde Lyrån og Øyvind Blunck etter premieren på «Jeppe» på Chat Noir i Oslo i 2013. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SCENEVANT: I voksen alder er Nils Vogt blitt et av de mest profilerte navnene i norsk underholdningsliv. Her er han sammen med Hilde Lyrån og Øyvind Blunck etter premieren på «Jeppe» på Chat Noir i Oslo i 2013. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Vogt, som også er kjent fra TV-serier som «Hotel Cæsar» og «Hos Martin», legger til at han ikke vil si at han ble utsatt for mobbing selv om han ble plaget en del i barndommen.

- Jeg hadde noen talentløse lærere på barneskolen som ikke så meg, sier han til avisen.

Tidligere i år fortalte Nils Vogt til Se og Hør at han syntes det var vanskelig sosialt på skolen, og at han absoluttt ikke drømte om å bli skuespiller den gang.

- Sjenansen preget meg. Det gikk greit hjemme og med gutta i gata. Vi hadde mye moro. Men på barneskolen sleit jeg sosialt, og var mye alene i skolegården. Særlig på barnetrinnet. Jeg hadde ingen planer om å bli skuespiller, sa han åpenhjertig i et intervju med Se og Hør Extra.

Saken fortsetter under bildet.

MED KONA: Nils Vogt sammen med kona Marianne Arnesen på Se og Hørs Kjendisgalla i 2013. Den sympatiske 68-åringen har ingen planer om å bli pensjonist.  Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MED KONA: Nils Vogt sammen med kona Marianne Arnesen på Se og Hørs Kjendisgalla i 2013. Den sympatiske 68-åringen har ingen planer om å bli pensjonist. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Revyen endret alt

Innstillingen hans endret seg imidlertid betraktelig etter at han prøvde seg i skolerevyen på videregående.

- Jeg skjønner nesten ikke at jeg turte. Men det forandret livet mitt helt. Etter skolerevyen var jeg solgt til underholdningsbransjen, sa han til Se og Hør i januar.

I løpet av de siste 30 årene Nils Vogt han spilt i over 25 filmer og TV-serier i tillegg til flere musikaler og teaterstykker.

Likevel har han opplevd å få fullstendig hjerneteppe på scenen - se video nedenfor:

Holder koken

Til høsten er han aktuell i «Singin' in the Rain» sammen med Stian Blipp (26) og Atle Pettersen (26) på Folketeateret i Oslo, mens sommeren går med til musikalen «Fløte på nye sommereventyr» på Hvaler.

I januar i fjor sa den erfarne skuespilleren til Her og Nå at han ikke hadde noen planer om å pensjonere seg. Og den innstillingen har han fortsatt, sier 68-åringen til Dagbladet.

Etter alt å dømme kan skuespilleren og komikeren holde koken i lang tid fremover. I fjor sommer sa han nemlig til Seoghør.no at han sverger til et svært sunt kosthold.

- Jeg går litt og spiser veldig sunt. Spiser mye grønnsaker, men trener ikke så mye, røpet han den gang.

Se videointervju med Nils Vogt nedenfor:

LES OGSÅ: Giftet seg i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer