SLUTTER I JOBBEN: Nils Gunnar Lie avslører at han har takket ja til sluttpakke i TV2, og ser frem til mer tid med familien.  Foto: Andreas Fadum
SLUTTER I JOBBEN: Nils Gunnar Lie avslører at han har takket ja til sluttpakke i TV2, og ser frem til mer tid med familien. Foto: Andreas FadumVis mer

Nils Gunnar Lie slutter i TV 2 etter 24 år

– Jeg regner med å få masse tid sammen med våre to barnebarn, sier TV-profilen.

SEOGHØR.NO: Den kjente TV 2-profilen Nils Gunnar Lie (66) har vært ansatt i kanalen de siste 24 årene. Nå har han valgt å si opp jobben - ett år før han planla å gå av med pensjon.

I starten av mai ble det nemlig kjent at kanalen ville tilby sluttpakke til alle ansatte etter de varslet kutt på 350 millioner kroner innen 2020. 

En av dem som har takket ja til sluttpakke er Lie, som ifølge TV2.no har sin siste dag på jobb 1. september i år.

- Jeg hadde lenge før det ble snakk om sluttpakker planlagt å gi meg når jeg fyller 67 år neste høst. For meg passer derfor tilbudet om sluttpakke godt. Men jeg forstår godt mine yngre kolleger som er svært skuffet over tilbudet fra ledelsen. Å takke ja til en sluttpakke uten å ha en jobb å gå til er ikke særlig hyggelig i situasjonen norske medier er i nå, sier han til nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅRELANG KARRIERE: Programlederne Nils Gunnar Lie (t.v.) avbildet sammen med Per Ståle Lønning i 1995.  Foto: Aftenposten
ÅRELANG KARRIERE: Programlederne Nils Gunnar Lie (t.v.) avbildet sammen med Per Ståle Lønning i 1995. Foto: Aftenposten Vis mer

Ser frem til tid med familien

TV-profilen har tidligere vært programleder for debattprogrammet «Holmgang», og har senere vært å se i TV 2-nyhetene og «God Morgen Norge».

De siste årene har Lie vært live-reporter for Nyhetskanalen.

Selv om han innrømmer at det blir merkelig å slutte i jobben sin, er han fornøyd med at han kan tilbringe mer tid sammen med familie.

– Jeg regner med å få masse tid sammen med våre to barnebarn, muligens tar jeg en og annen ekstrajobb, men jeg håper også å friske opp pianospillingen som har ligget nede lenge, sier 66-åringen til TV2.no.

Saken fortsetter nedenfor.

GODT GIFT: Her på Nils Gunnars 60-årsfeiring i 2010 sammen med kona Signe Lie.  Foto: Tor Lindseth
GODT GIFT: Her på Nils Gunnars 60-årsfeiring i 2010 sammen med kona Signe Lie. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Selv om Nils Gunnar Lie kan se tilbake på et langt og yrende yrkesliv, har han også vært godt til stede for kona Signe Lie og de tre barna Hallgeir, Anne og Henrik.

Da han feiret 60-årsdagen med familien i 2010, var de voksne barna fulle av lovord:

- Det er nok ingen tvil om at vi har verdens kuleste pappa. Han er både omsorgsfull, raus, morsom og sindig, sa datteren Anne rosende om TV-profilen til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Røpet endelig babyens kjønn