VENTER PÅ NY NYRE: Nils Arne Eggen sliter med helsa, men holder motet oppe.  Foto: Jonas Frøland
VENTER PÅ NY NYRE: Nils Arne Eggen sliter med helsa, men holder motet oppe. Foto: Jonas FrølandVis mer

Nils Arne Eggen står i donor-kø

Nils Arne Eggen må inn til behandling fire timer annenhver dag, på grunn av sviktende nyrer.

SEOGHØR.NO: Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen (72) trener i dag 3. divisjonslaget Orkla, som torsdag møter hans gamle klubb i cupen.

Men om kampen på banen blir tøff, kjemper han en enda hardere kamp med helsen. Eggens nyrer har nemlig sviktet.

- Når ikke nyrene fungerer, så må du rense blodet. Det tappes av, så renses det, og så tappes det inn igjen. Den prosessen tar fire timer. Annenhver dag foreløpig. Så håper jeg alt ligger til rette for at jeg kan få en ny nyre. Og da kommer jeg plutselig – og fryktelig – tilbake, sier Nils Arne Eggen til VG om dialysebehandlingen han må igjennom.

Eggen står nå i donor-kø for å få ny nyre. De han har er ifølge ham selv «totalt ubrukbare», men han vet ikke når han vil få ny nyre.

- Nei, det vet man ikke noe om. Det kan ta tid. Men jeg har en gunstig blodtype. Jeg har forholdt meg til det som har skjedd. Du får ikke gjort noe med det, vet du. Det er også et viktig postulat. Du kan ikke syte over at nyrene skulle vært ålreit når de ikke er det, sier Eggen.

Fotballtreneren har hatt noen veldig tøffe år på privaten. I 2011 døde Eggens kone Karin av kreft, og året etter gikk sønnen Knut Torbjørn bort. Han ble 51 år.

LES OGSÅ: Mistet sønnen og kona i løpet av to år