KLOK: Nils Arne Eggen snakker med sønnen hver dag, men prøver å ikke bruke krefter på det han ikke får gjort noe med.  Foto: NTB scanpix
KLOK: Nils Arne Eggen snakker med sønnen hver dag, men prøver å ikke bruke krefter på det han ikke får gjort noe med. Foto: NTB scanpixVis mer

Nils Arne Eggen snakker med sin avdøde sønn hver dag

- Jeg spør meg ofte, hva ville Knut Torbjørn tenkt om det og det.

SEOGHØR.NO: I 2011 døde den folkekjære fotballtreneren Nils Arne Eggens (73) kone Karin av kreft, og året etter gikk Eggens sønn Knut Torbjørn bort. Han ble 51 år.

Til Dagbladet pluss forteller trenerlegenden at han snakker med sønnen hver dag, for å bearbeide sorgen.

- Jeg snakker med Knut Torbjørn hver dag, jeg, om alt mulig. Vi hadde jo mange felles interesser. Han var interessert i historie, han som meg, og han var jo lærer også, da. Jeg spør meg ofte, hva ville Knut Torbjørn tenkt om det og det.

TRONDHEIM 2007: Knut Torbjørn Eggen og Nils Arne Eggen på Rosenborg-trening, dagen før møtet med Valencia i Champions League på Lerkendal stadion. Foto: NTB scanpix
TRONDHEIM 2007: Knut Torbjørn Eggen og Nils Arne Eggen på Rosenborg-trening, dagen før møtet med Valencia i Champions League på Lerkendal stadion. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Han var jo en generasjon yngre og hadde et annet kontaktnett enn meg. Men det som har skjedd, får du ikke gjort noe med. Vi må bare ta vare på de gode minnene, sier den kloke 73-åringen.

Videre vil han gi et råd til alle, som han selv også følger.

- Det er en måte å bearbeide sorgen på, men jeg har den innstillingen at det kommer til stadighet overraskelser i livet.

LEGENDE: Nils Arne Eggen er en ekte trenerlegende.  Foto: Se og Hør
LEGENDE: Nils Arne Eggen er en ekte trenerlegende. Foto: Se og Hør Vis mer

- Karin forsvant jo også, det var en mer langsom prosess. Du må ikke bruke krefter på det du ikke får gjort noe med. Det er mitt råd til meg selv og til andre. Livet går videre. Også bruker man de gode minnene om begge to som drivkraft, sier Eggen.

I et tidligere intervju med Dagbladet har 73-åringen gått nærmere inn på tapet, og om sønnens psykiske sykdom:

- Mot psykisk sykdom blir du helt hjelpesløs. Han sa at hodet levde sitt eget liv. Han kunne våkne om morgenen og anfallene veltet over ham som en niagrafoss.

- Dette var hormonelt styrt, og hadde ingenting med hans livssituasjon å gjøre. Knut Torbjørn hadde lyktes med alt,  sa han i intervjuet som kan leses i sin helhet på Dagbladet pluss.

LES OGSÅ: Dette var Wenche Foss' siste ønske