Nils Arne Eggen:

Nils Arne Eggen er død

Nils Arne Eggen sovnet stille inn natt til onsdag.

DØD: Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen har gått bort. Foto: Lise Åserud / NTB
DØD: Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen har gått bort. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen er død. Det skriver Rosenborg på sine nettsider. Eggen ble 80 år.

«Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at klubbens aller største legende er død. Nils Arne sovnet natt til onsdag stille inn med sin nærmeste familie ved sin side. Det bes respekt om at familien ønsker ro i denne tiden.»

Eggen er en av norgeshistoriens mest suksessfulle fotballtrenere. Han er mest kjent for tiden i Rosenborg, hvor han først var spiller, før han trente klubben i fem perioder fra 1971 til 2010. På disse årene ble det 14 seriemesterskap og seks cuptitler.

Han ledet også trønderne flere sesonger i Champions League. Han trente også Moss til seriegull i 1987, og har trent det norske landslaget.

- Jeg kommer til å huske ham som Norges beste fotballtrener, og en veldig fin mann, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet, han spilte under Eggen i Rosenborg i en årrekke.

Skammelsrud forteller videre at at de to har hatt mye kontakt, og at Eggen var en mannen han hadde stor respekt for.

- Han var Norges beste trener og en veldig fin mann. Dem som ikke kjente ham så at han var sint, men han hadde alt. Han var en farsfigur for oss og en bestefarsfigur for våre barn igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer