Tom Cruise og Nicole Kidman:

Nicole Kidman nektes kontakt med barna

Ser på moren som en «kjøttkropp».

ANSPENT: Nicole Kidman (52) mistet foreldreretten til barna, og etter bruddet med Tom Cruise (57) skal hun ikke ha fått ha kontakt med sønnen Connor (24) og datteren Isabella (26). Foto: NTB Scanpix
ANSPENT: Nicole Kidman (52) mistet foreldreretten til barna, og etter bruddet med Tom Cruise (57) skal hun ikke ha fått ha kontakt med sønnen Connor (24) og datteren Isabella (26). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1990 ga Hollywoodstjernene Tom Cruise (57) og Nicole Kidman (52) hverandre sine ja, og var i hele elleve år et tilsynelatende lykkelig par.

I 2001 tok derimot lykken slutt. Årsaken til skilsmissen skal ha vært at den kontroversielle scientologikirken ikke likte Nicole.

Tom har i en årrekke vært en stor tilhenger av den mye omtalte kirken, og er trolig bevegelsens mest kjente ansikt. Helt siden 1990 har han vært medlem, og han er bare en av mange kjendiser som har sverget sitt troskap til bevegelsen.

Sammen adopterte eksparet barna Isabella (26) og Connor (24). Da paret skilte seg var det «Mission Impossible»-stjerna som fikk foreldreretten.

I årene etter bruddet skal forholdet mellom mor og barn ha vært svært anspent, og nå melder en kilde til Radar Online at Hollywoodkjekkasen skal være grunnen til at Nicole ikke lenger har kontakt med barna.

GIFT: I hele elleve år var Nicole og Tom gift. I 2001 tok lykken slutt. Foto: NTB Scanpix
GIFT: I hele elleve år var Nicole og Tom gift. I 2001 tok lykken slutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manipulerer barna

Den tidligere scientologen Sam Domingo (51) forteller i et intervju om hvordan Tom, med bevegelsens hjelp, manipulerte adoptivbarna til å bryte kontakten med moren.

- Tom tok valget om å bryte all kontakt med Nicole, og han fikk barna til å gjøre det samme, forteller hun til Radar Online.

Selv var Sam med i kirken i over 20 år. Hun var tidligere gift med den kjente operasangeren Placido Domingos sønn Placido Domingo Jr. Gjennom ekteskapet fikk hun mulighet til å omgås lederne for scientologikirken og de mest innflytelsesrike medlemmene. Den brømte skuespilleren var en av disse.

- Tom Cruise har en veldig narsissistisk personlighet, noe som passer kulten bra. Jeg synes synd på familien, fordi de er fine mennesker, men hver gang jeg så han oppførte han seg, og utstrålet, at han var en VIP-person i kirken, sier hun.

MANIPULERER: Tom Cruise skal angivelig ha manipulert barna til å ikke ha kontakt med moren. Foto: NTB Scanpix
MANIPULERER: Tom Cruise skal angivelig ha manipulert barna til å ikke ha kontakt med moren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«En kjøttkropp»

Takket være 57-åringens høye status i kirken, hjalp også bevegelsen han på alle tenkbare måter med å hjernevaske de to barna, ifølge kilden.

- De ungene har ikke fått gjøre ett eneste eget valg i løpet av oppveksten. De har bare blitt utnyttet, og det er ikke riktig.

Ifølge Sam Domingo har både Isabella og Connor blitt lært å gi opp et forhold til adoptivmoren sin - i hvert fall i dette livet,

- De har fått vite at de ikke kan redde henne i dette livet. Men heldigvis vil Nicole dø en dag, og de kan redde henne i det neste livet. Det er 100 prosent scientologiens syn på saken, forteller hun.

Hun påpeker at barna er trent opp til å tenke på moren som en dårlig person, og at de trolig aldri vil se hverandre igjen.

- Når alt kommer til alt, i deres øyne, er Nicole bare det man i scientologien kaller «en kjøttkropp» (negativt ladet begrep om en person, journ.anm.). Hun er ikke egentlig moren deres, hun er bare en dårlig person.

- De kaller meg ikke mamma

Etter bruddet med Tom flyttet Nicole tilbake til Australia, og mistet mer og mer kontakt med adoptivbarna.

- De kaller meg ikke mamma. De kaller meg Nicole. Jeg hater det, og ber dem slutte med det, fortalte skuespilleren til GMTV i 2007.

Skuespilleren uttaler seg sjeldent om sine egne barn, men hun har tidligere vært åpen om at hun føler en ubetinget kjærlighet for barna. Til magasinet Who fortalte hun i november i fjor at hun elsker dem.

MAMMA: Etter at hun mistet mer og mer kontakt med barna, skal de ikke lenger ha kalt henne mamma. Foto: NTB Scanpix
MAMMA: Etter at hun mistet mer og mer kontakt med barna, skal de ikke lenger ha kalt henne mamma. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De er voksne. De tar sine egne valg. De har valgt å være scientologer, og som mor, er det mitt ansvar å elske dem. Jeg er et eksempel på den toleransen, og jeg mener at uansett hva barna dine gjør, vis dem kjærlighet. Barna må få vite at kjærlighet er tilgjengelig, og her er jeg åpen. Jeg mener dette er veldig viktig og at det er galt å frata kjærlighet fra et barn, et forhold eller en familie. Det er vår oppgave som foreldre å alltid tilby ubetinget kjærlighet, forklarer hun i intervjuet.

LES OGSÅ: - Åpner seg om spontanabortene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer