Nicole Kidman:

Nicole Kidman ber folk støtte Trump

- Han er der, la oss gå videre.

BER FOLK STØTTE TRUMP: Nicole Kidman mener amerikanske velgere bør legge stridighetene fra valgkampen bak seg og samle seg om sin nye president. Foto: Scanpix
BER FOLK STØTTE TRUMP: Nicole Kidman mener amerikanske velgere bør legge stridighetene fra valgkampen bak seg og samle seg om sin nye president. Foto: Scanpix

Vis mer
Publisert

(Dagbladet.no): Valget av Donald Trump (70) til USAs neste president har ført til sterke negative reaksjoner både blant mange velgere og blant flere av de mest kjente navnene i Hollywood.

Men nå rykker «Moulin Rouge!»-stjerna Nicole Kidman (49) ut til Trumps forsvar.

- Vi må støtte presidenten vår

Hun oppfordrer amerikanerne til å legge stridighetene fra valgkampen bak seg og å samle seg om sin påtroppende leder.

KONTROVERSIELL: Donald Trump har skapt bølger blant Hollywood-stjernene. Foto: Scanpix
KONTROVERSIELL: Donald Trump har skapt bølger blant Hollywood-stjernene. Foto: Scanpix Vis mer

I et intervju med BBC sier Kidman - som har både australsk og amerikansk statsborgerskap - at hun ikke pleier å snakke om politikk offentlig.

- Jeg har aldri gjort det hverken i Australia eller USA. Jeg er mer interessert i enkeltsaker. Men jeg vil bare si: han er valgt.

- Vi som et land må støtte presidenten vår, fordi det er det landet er bygget på, sier hun ifølge New York Posts nettsted PageSix.

Kritikk fra stjernene

Kjente Hollywood-navn som «Breaking Bad»-stjerna Bryan Cranston og Lena Dunham truet under valgkampen med å flytte fra USA, hvis Trump ble president.

Under årets Golden Globe -feiring benyttet Meryl Streep takketalen etter sin ærespris til å rette nye skyts mot Trump.

Trump slo tilbake

Hun mente at det mest oppsiktsvekkende øyeblikket fra fjoråret var da Trump gjorde narr av den funksjonshemmede New York Times-journalisten Serge Kovaleski. Streep forklarte at det kan være farlig at folk i høye maktposisjoner snakker nedsettende om andre, ettersom det kan ha en smitteeffekt.

Da Trump svarte med å kalle Streep «overvurdert» haglet det med flere anti-Trump erklæringer fra flere filmstjerner.

Stjerner som Chelsea Handler, Alec Baldwin, Lily Allen og Ricky Gervais er bare noen av dem som har hatt ord å komme med i debatten. Sistnevnte gikk spesielt hardt ut mot Trump, og trakk linjer mot Adolf Hitler.

«Fascister tok lettere på det da Hollywood-skuespillere gjorde narr av dem», skrev han på Twitter. Tilhørende meldingen var et bilde av Hitler som lo og Charlie Chaplin som etterlignet ham.

Popstjerna Lily Allen var også hard i sin kritikk. Det var først da Trump svarte Streep at hun kastet seg inn i debatten, ved å skrive at hun «akkurat gulpet litt i munnen». Videre kjørte hun hardt på.

«På et eller annet tidspunkt de neste ukene må du slutte å google deg selv og styre den frie verden (trist)», skrev «Fuck You»-sangeren.

- Må gå videre

Kidman- som er gift med countrysangeren Keith Urban (49) mener imidlertid kollegaene og andre Trump-motstandere nå bør fokusere på noe annet.

- Uansett hva som har skjedd og hvor det har skjedd, han er der, la oss gå videre.

PÅ RØD LØPER: Nicole Kidman hadde med seg ektemannen Keith Urban på årets Golden Globe-utdeling. Foto: Scanpix
PÅ RØD LØPER: Nicole Kidman hadde med seg ektemannen Keith Urban på årets Golden Globe-utdeling. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer