Nicole i norsk miljø

Nicole Kidman og Daniel Craig skal spille sammen i film, med norske "kulisser".

TURISTATTRAKSJON: Bryggen i Bergen blir bakteppe i science fiction-film.
TURISTATTRAKSJON: Bryggen i Bergen blir bakteppe i science fiction-film. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Regnværsfilm?

SEHER.NO: "Moulin Rouge"-stjernen Nicole Kidman (39) og den nye James Bond-skuespilleren Daniel Craig (38) spiller inn en ny science fiction-film sammen. Handlingen i "The Golden Compass" er lagt til det "høye nord" i en parallellverden til vår virkelige.

Og hva er vel mer naturlig da enn å bruke vakre Norge som bakteppe?

Derfor har location manager David Pinnington og hans team vært i Bergen for å ta stillbilder fra alle slags mulige vinkler av Bryggen. Bildene skal brukes i datagrafikken i filmen, skriver bt.no.

Produksjonsselskapet skal også bruke foto- og filmmateriale fra Svalbard og Veafjorden ved Osterøy.

- Produksjonsselskapet jaktet etter et område uten veier, uten telefonstolper - i det hele tatt et område som ikke bærer preg av den moderne sivilisasjon. Og så visste jeg tilfeldigvis om Veafjorden. De ble svært begeistret da de så det, forteller Hans Otto Nicolaysen i Norwegian Film Commission.

Han forteller til Bergens Tidende at de hadde håpet på mer, og at det en periode var meningen at deler av innspillingen skulle gjøres i Bergen. Men en ny regissør ønsket i større grad å benytte seg av dataanimasjon.

Filmen er mest sannsynlig ferdig mot slutten av 2007.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer