- Nico og Vinz inspirerer meg

Atle Pettersen er klar for å sjarmerere norske seere i den nye serien «The Hit», og har allerede tatt Europa med storm - nå går han i den norske superrappeduoens fotspor.

PREMIEREKLAR: Atle Pettersen er en av de første deltagerne i den nye NRK-satsingen «The Hit».


Stjernekamp NRK
sesong 2 Foto: Henning Jensen
PREMIEREKLAR: Atle Pettersen er en av de første deltagerne i den nye NRK-satsingen «The Hit». Stjernekamp NRK sesong 2 Foto: Henning Jensen Vis mer

SEOGHØR.NO: Atle Pettersen (24) gjort stor suksess både som deltager i «X Factor» og som vinner av «Skal vi danse» i 2011.

Nå er han atter en gang klar for å ta nordmenn med storm – som en av de to første deltagerne i den nye NRK-satsingen «The Hit».

I sommer vant Atle og bandet hans – The Scheen – den internasjonale finalen av Emergenza-festivalen i Tyskland.

– Det var helt vilt. Vi visste ikke hvor stort det var, før vi fikk vite at det hadde vært 34 500 band i konkurransen, smiler Atle til Seoghør.no.

PANGDEBUT: Atle ble først kjent i sangkonkurransen «X-Factor», der han kom på 2. plass i 2010. Foto: TV 2
PANGDEBUT: Atle ble først kjent i sangkonkurransen «X-Factor», der han kom på 2. plass i 2010. Foto: TV 2 Vis mer

Tidligere har rapduoen Nico & Vinz fra Oslo vunnet. De har herjet på hitlistene både i USA og England i hele sommer.

– De vant i 2011, så vi er det andre norske bandet som vinner. Donkeyboy har også vært i finalen, så det er kommet mye bra ut av det, understreker Atle.

Og Skiensgutten legger ikke skjul på at han blir veldig inspirert av den enorme suksessen «Am I Wrong»-sangerne fra Holmlia.

– Det er helt fantastisk, jeg heier med begge henda i være. Det er dritfett at norske artister gjør det så godt i utlandet. Det er veldig motiverende, smiler Pettersen.

Dette er «The Hit»

NRKs nye fredagssatsing er en direktesendt konkurranse der 14 norske artister skal kjempe om å finne den største hiten fra en av 42 ukjente låtskrivere.

I den åttende sendingen – 24. oktober – møtes de syv episodevinnerne til superfinale.

Bidragene er plukket ut av U2 og Rolling Stones’ produsent Steve Lillywhite.

Atle Pettersen og D’Sound konkurrerer i første episode.

STJERNELAG: NRK har samlet noen av Norges største artister i «The Hit». Bak fra venstre: Alexander Rybak, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet, D’Sound, Jørn Hoel, Helene Bøksle samt Hal Patino og Åge Sten Nilsen fra Ammunitions. Foran fra venstre: Atle Pettersen, Aleksander With, Vidar Busk, Venke Knutson, Christian Ingebrigtsen og Maria Arredondo. Foto: Julia Nagelstad/NRK
STJERNELAG: NRK har samlet noen av Norges største artister i «The Hit». Bak fra venstre: Alexander Rybak, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet, D’Sound, Jørn Hoel, Helene Bøksle samt Hal Patino og Åge Sten Nilsen fra Ammunitions. Foran fra venstre: Atle Pettersen, Aleksander With, Vidar Busk, Venke Knutson, Christian Ingebrigtsen og Maria Arredondo. Foto: Julia Nagelstad/NRK Vis mer

Les også: Her er «The Hit»-artistene