VERDENSSTJERNER: Den norske duoen Nico & Vinz har gjort stor suksess på amerikanske hitlister. Torsdag opptrådte de på TV 2-programmet «Allsang på Grensen». Foto: Morten Eik, Se og Hør
VERDENSSTJERNER: Den norske duoen Nico & Vinz har gjort stor suksess på amerikanske hitlister. Torsdag opptrådte de på TV 2-programmet «Allsang på Grensen». Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

Nico og Vinz: - Slik beholder de bakkekontakten

- Vi kan ikke tillate oss å la suksessen gå til hodene våre, sier den norske superduoen til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: I løpet av de siste tre årene har mye skjedd i livet til kompisene og verdensartistene Nico og Vinz, eller Nicolay Sereba (26) og Vincent Dery (26) som de egentlig heter.

Men de to kameratene fra Oslo har fortsatt beina godt planta på bakken.

Vi traff dem backstage, da de denne uken dukket opp i TV 2-programmet «Allsang på Grensen»,

- Hvordan har dere håndtert alt oppstyret og den plutselige berømmelsen?

- Vi har fått mye erfaring i hvordan vi skal takle det. En av de viktigste tingene for oss er at vi ikke glemmer hvor vi kommer fra. Vi har vært heldige og hatt eventyrlig suksess, men vi passer på å holde beina godt planta på bakken, sier Nico til Seoghør.no, og legger til:

- Det er også viktig at vi gjør dette, fordi vi ikke har oppnådd det vi vil ennå. Vi er fortsatt sultne og vet at vi må jobbe hardt for å komme dit. Vi vil videre. Vi vil mer. Da kan vi ikke tillate oss å la suksessen gå til hodene våre, sier han. 

GØY Å SPILLE I NORGE: - Vi føler at mange er stolte over det vi har fått til - og da er det ekstra gøy å kunne spille rundt i Norge, sier Nico og Vinz til Seoghør.no. Her er de på P3 Gull i 2015. Foto: Andreas Fadum
GØY Å SPILLE I NORGE: - Vi føler at mange er stolte over det vi har fått til - og da er det ekstra gøy å kunne spille rundt i Norge, sier Nico og Vinz til Seoghør.no. Her er de på P3 Gull i 2015. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Duoen står bak mosterhitter som “Am I wrong” og “That´s how you know”. Og i 2014 ble de også kåret til "Årets Spellemann"

- Hvordan er det å være tilbake i Norge?

- Det er veldig godt. Og så er det gøy å gi noe tilbake til den norske fansen og det norske folket. Vi føler at mange er stolte over det vi har fått til - og da er det ekstra gøy å kunne spille rundt i Norge, sier Vinz.

Og det var sikkert mange som ble overrasket da det ble kjent at de skulle spille på «Allsang på Grensen».

#wedaycalifornia

A photo posted by Nico & Vinz (@nicoandvinz) on

- Hehe, normalt er ikke dette arenaen hvor folk forventer å se oss. Men vi tenkte at det kunne være en gøy erfaring. Og så er det et flott arrangement av TV 2. Da de spurte oss, så tenkte vi “Ja, hvorfor ikke?”, sier Nico.

Norge er et lite marked for gutta som har hele verden som publikum. Likevel er de to gutta opptatt av å ta vare på sine norske fans.

- Det er viktig for oss å gi tilbake. Det hadde vært helt feil om vi ikke skulle spilt i Norge bare fordi vi har hatt suksess utenlands, sier Vinz.

Nå er duoen i gang med å spille inn ny musikk og det jobbes knallhardt i studioet.

- Vi håper å ha klart nye låter om kort tid, sier Vinz til Seoghør.no.

En av flere superstjerner som har uttrykt sin beundring for den norske duoen er Taylor Swift.

I 2015 delte «Trouble»-sangerinnen et bilde av seg selv på Instagram, sammen med Nico & Vinz med en lang skrytetekst.

«Jeg er GAL etter Nico & Vinz, og det var også publikum på Vancouver Stadium. De er absolutt dynamiske på scenen, svært jordnære og «Am I Wrong» er en fantastisk låt. Jeg er så glad i kveld, og jeg har så mye respekt for flotte artister som dem», skrev den verdenskjente artisten.

I 2014 avslørte Nico & Vinz at de har blitt såpass store kjendiser i New York at paparazziene forfølger dem på gata.

- Vet ikke hvordan jeg skal forklare det å bli gjenkjent. Plutselig ropte en rørlegger på meg på gata. Han bare «Nico, Nico!», og jeg tenkte bare hæ? Så sa han at han elsket musikk min. Det var fett. Kult å bli gjenkjent i New York, liksom, sa Nico til radiokanalen NRJ.

Det er ikke bare Swift som har lagt sin elsk på Oslo-guttene. Popstjernen Ariana Grande har også skrytt stort av duoen.

- Jeg elsker Nico & Vinz og «Am I Wrong»! Jeg har lastet den ned og spiller den hele tiden. «Am I Wrong» er en unik, sjelden låt. Og så er det herlig å se at artister fra andre land enn USA kan klatre så høyt på Billboard. Jeg er kjempeglad på deres vegne, sa popstjernen til VG i 2014.

LES OGSÅ: - Jeg er gal etter Nico & Vinz

 

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.