RASER: -Jeg tenker med skrekk på hvordan jenter som er mindre hardhudete enn meg ville reagere på noe lignende, sier Inga Marte Thorkildsen om nett-truslene. Foto: SCANPIX
RASER: -Jeg tenker med skrekk på hvordan jenter som er mindre hardhudete enn meg ville reagere på noe lignende, sier Inga Marte Thorkildsen om nett-truslene. Foto: SCANPIXVis mer

Netthets mot Thorkildsen

SVs Inga Marte Thorkildsen ble truet med voldtekt på finansmann Trygve Hegnars debattforum.

SEHER.NO: - Ville ikke synes synd på Inga Marthe om hun ble "beriket " litt, var blant meldingene som ifølge VG ble skrevet i en debatt-tråd om voldtektsbølgen i Oslo.

Den opprørte stortingrepresentanten har skrevet brev til Tygve Hegnar - som står bak nettstedet Hegnar.no - for å høre hva han vil gjøre for å hindre slike personangrep.

- Jeg kan tåle at det står mye rart om meg. Men jeg tåler ikke at det står oppfordring om å begå en av de mest avskyelige kriminelle handlingene du kan tenke deg, sier Thorkildsen til VG.

Trygve Hegnar hevder han ikke er redaktør for debattforumet og vil derfor ikke si noe om saken.

Nettredaktør på Hegnar.no -Stein Ove Haugen- hevder de har folk som sletter de verste meldingene. Men Thorkildsen mener kontrollen er altfor dårlig.

- Jeg kan ikke skjønne at de har moderatorer, da lurer jeg på hvor terskelen til den moderatoren ligger. På debattsidene er det en salig blanding av et elendig kvinnesyn kombinert med en rasistisk undertone, sier hun.