Nette norske nyhetsankere

Smart er sexy, og norske nyhetsankere er godt nytt.

FLOTT JOURNALIST: Eivind Landsverk og Eva-Charlotte Stenset på vei inn til Gullruten-showet i Grieghallen. Foto: SCANPIX
FLOTT JOURNALIST: Eivind Landsverk og Eva-Charlotte Stenset på vei inn til Gullruten-showet i Grieghallen. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: De er på TV hver eneste uke i flere år, de er flotte, sexy og smarte, men er sjeldne å se på kjendisfester eller premierer. Hvem er dette? Nyhetsankere!

TV 2, TVNorge, TV 2 Nyhetskanalen og NRK har alle flotte representanter for media-Norge. NRK har muligens en noe høyere aldersgjennomsnitt på Dagsrevyens programledere, men stiller ikke mindre sterkt av den grunn.

Slike som Christian Borch og Siri-Lill Mannes har blitt kjente navn, gjennom en årrekke på skjermen. Siri-Lill Mannes var forøvrig eneste nyhetsanker som var nominert til Gullruten i 2007. I tillegg har hun vunnet Kringkastingsprisen i 2000. Borch vant blant annet prisen for beste nyhetsoppleser i en kåring av Nettavisen i 2002.

Og Borch og Mannes har nok også fått mange hjerter til å banke litt ekstra av andre grunner en nyheter i løpet av sin fartstid.

Men som bildeserien viser, de har god konkurranse fra mange andre. Særlig etter at TV 2 Nyhetskanalen kom på banen er det blitt flust av flotte nyhetsfjes.

Deriblant Cathrine Fossum, som dessuten har fått egen fanklubb på nettet. Hun jobbet tidligere på TVNorge før hun satset på jobben som et av den nye kanalens fjes utad.

- Det er naturlig at dem som er kanalens fjes utad også blir gjenkjent. Det er man jo også klar over når man takker ja til en slik jobb, men jeg føler det viktig at størstedelen av fokuset på oss som personer kommer i forbindelse med jobben vi gjør, sa hun til Dagbladet.

TVNorges nyhetsprogram Aktualitet har tradisjonelt vakre nyhetsdamer, og er dessuten visstnok i medvind den siste tiden når det gjelder seertall. Tidligere Miss Norway og Miss International-deltager Eva-Charlotte Stenset er en av dem. Stenset, som tidligere var kjæreste med Knut Arild Hareide, har dessuten vært politisk rådgiver for Dagfinn Høybrbråten og treningsintruktør. 

-  Jeg ville ikke gjort det samme i dag. Noe mer ønsker jeg ikke å si om dette i dag, fortalte hun til Dagbladet om missekåringene.

Med seg på laget har hun Kristine Elshaug Bækken, som blant annet har jobbet som kulturjournalist i New York.

- Det nytter ikke å tenke på at det sitter 400.000 seere rundt i stuene og ser på. Men det er viktig å leve seg inn i nyhetene med trykk på de viktige ordene. Mamma synes det ser ut som jeg skal begynne å grine når jeg leser opp triste nyheter. Men jeg blir ofte rørt også, forteller hun til Østlandsposten. 

LES OGSÅ: Slik blir sommerværet

Lørdagsmagasinet Siren Henchien oser eleganse. Foto: SCANPIX
BEST FORAN KAMERA?: Nyhetsanker Thomas Henschien kunne lett glidd inn som vikar i Dressmann-reklame, men jobber også mye bak kamera som reportasjesjef i Nyhetskanalen. Foto: TV 2
NORGES JULIA?: TVNorges Kristine Elshaug Bækken minner litt om Julia Roberts.
DRØMMEDAMA: Siri-Lill Mannes har sjarmert mange i vårt langstrakte land. Foto: SCANPIX
FAGER REPRESENTANT: TV 2 Nyhetskanalens anker Christine Korme er mest kjent som utenriksreporter.
I FESTLIG LAG: På bildet Siri Lill Mannes og Morten Sandøy da TV2 presenterte høstens TV-program for noen år siden. Foto: SCANPIX
NESTE SIRI-LILL?: TV 2 Nyhetskanalens Mah-Rukh Ali ble først sammenlignet med sin kollega Siri-Lill Mannes. Foto: Oslo
UNG SUKSESS: TV 2 Nyhetskanalens anker, Ingunn Solheim.
GOS STØTTE: Fra TV-2s høstlansering, nyhetsankerne Sturla Dyregrov og Mah-Rukh Ali . Foto: SCANPIX
ERFAREN: Ingvild Bryn er for mange selve definasjonen på nyhetsankerkvinnen. Men også ei skikkelig flott dame.
STILFULL: NRKs Nina Owing på fremføringen av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits utvalgte salmer i Kulturkirken Jakob i Oslo. Femtiåringen holder seg særdeles godt. Foto: SCANPIX
FLOTT: Arnhild Myklebust Eggen, tidligere programleder på Frokost-TV er svært populær nyhetsformidler, og dessuten svært flott dame.
UNG PROFF: Gry Blekestad Almås (38), som har studert litteraturvitenskap, er den yngste blant NRKs nyhetsformidlere. Men hun har allerede mange års erfaring. Foto: SCANPIX
FLOTT JOURNALIST: Eivind Landsverk og Eva-Charlotte Stenset på vei inn til Gullruten-showet i Grieghallen. Foto: SCANPIX
MANDIG: TV2 Nyhetskanalens anker, Espen Fiveland.
KLASSIKER: Christian Borch sjarmerer damer i flere generasjoner. Foto: NRK
TV 2 Nyhetskanalen, anker, Cathrine Fossum.