Felicity Huffman:

Netflix utsetter film-utgivelse etter innrømmelsen

Mister jobb og samarbeid.

I FARE: Mandag kveld sa Felicity Huffman seg skyldig i universitetsskandalen. Tirsdag morgen utsetter Netflix utgivelsen av hennes nyeste film. Foto: NTB Scanpix
I FARE: Mandag kveld sa Felicity Huffman seg skyldig i universitetsskandalen. Tirsdag morgen utsetter Netflix utgivelsen av hennes nyeste film. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterdønningene fra universitetsskandalen som har preget Hollwyood den siste måneden vil tilsynelatende ingen ende ta. Mandag kveld, norsk tid, sa Felicity Huffman (56) seg skyldig, og flere amerikanske medier, deriblant The Boston Globe omtaler rettspapirene, der skuespilleren legger seg paddeflat etter skandalen.

- Jeg aksepterer min skyld, og med mye skam og anger tar jeg fullt ansvar for mine handlinger og aksepterer konsekvensene som kommer som et resultat av disse handlingene, står det i uttalelsen fra Huffman - som spilte karakteren Lynette Scavo i «Frustrerte fruer».

Nå, bare kort tid etter innrømmelsen, skriver AP at Netflix har valgt å utsette utgivelsen av Huffmans nye film, «Otherhood».

Streamingtjenesten uttalte tirsdag morgen at filmen ikke vil bli utgitt 26. april. Det har foreløpig ikke kommet noen ny dato for når den romantiske komedien vil bli lansert, eller om den noen gang vil se dagens lys.

STJERNE: Felicity Huffman (t.h.) sammen med ektemannen William H. Macy og Oscar-vinner Renée Zellweger i 2006. Foto: Scott Myers/REX/ NTB scanpix
STJERNE: Felicity Huffman (t.h.) sammen med ektemannen William H. Macy og Oscar-vinner Renée Zellweger i 2006. Foto: Scott Myers/REX/ NTB scanpix Vis mer

- Skammer meg

Utsettelsen kommer bare en dag etter at Felicity Huffman innrømmet sin skyld i universitetsskandalen.

- Jeg skammer meg over smerten jeg har påført min datter, min familie, mine venner, mine kolleger og det pedagogiske miljøet. Jeg vil beklage til dem alle, men ønsker spesielt å rette en unnskyldning til studentene som jobber hardt hver dag for å komme inn på en skole, og til foreldrene deres, som ofrer masse for å støtte barna sine, het det videre i uttalelsen fra skuespillerstjernen.

Huffman avsluttet med å fortelle at hennes datter, Sofia (18), ikke visste om handlingene hennes. Hun beskriver det som at hun har sveket familien.

- Mitt ønske om å hjelpe datteren min er ingen unnskyldning for å bryte loven eller å være uærlig, avsluttet hun innrømmelsen med.

Washington Post skrev at Huffman er anklaget for å betale 15 000 dollar under dekke av å være en «veldedig donasjon», slik at hennes datter nå er involvert i bedragerisaken. En tredjepart skal til gjengjeld ha jukset med datterens opptaksprøve etter at hun tok den, slik at poengsummen ble høyere enn det som var reelt.

Som en del av etterforskningen, skal FBI ha avhørt en rekke vitner, samt avlyttet telefoner. Ifølge New York Daily News er det administratorer og trenere som skal ha latt seg bestikke ved de gjeldende universitetene i tidsrommet 2011 til 2019.

SA SEG SKYLDIG: Felicity Huffman møtte i retten i Boston forrige uke. Mandag sa hun seg skyldig i universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix
SA SEG SKYLDIG: Felicity Huffman møtte i retten i Boston forrige uke. Mandag sa hun seg skyldig i universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avslutter samarbeid

En annen som er i samme situasjon er «Full House»-stjernen Lori Loughlin (54). Hun har nemlig fått sparken fra samarbeidet med tv-nettverket Hallmark Channel, som hun har jobbet for i mange år.

I motsetning til Huffman har 54-åringen hevdet sin uskyld i saken. Tolv andre foreldre, som også er siktet i skandalen, leverte liknende innrømmelser mandag ettermiddag. Det gjorde ikke Loughlin, og det er dermed ikke kjent om hun har endret mening eller fortsatt står på sitt.

- Vi er triste over de siste nyhetene om universitetsavsløringen. Vi jobber ikke lenger med Lori Loughlin og har stoppet utviklingen av alle produkter som sendes på Crown Media Family Network-kanalene som involverer Lori Loughlin, het det i en uttalelse fra Crown Media Family Networks da det ble kjent at Loughlin ble droppet av tv-nettverket Hallmark Channel.

Den siste tiden har Loughlin medvirket i «When Calls the Heart» hos tv-nettverket og til tross for enorm seersuksess, valgte kanalen å ikke sende serien, ifølge USA Today.

Påvirker datteren

Også 54-åringens døtre blir påvirket av skandalen - spesielt 19-åringen Olivia Jade.

Mens moren mistet jobben, har Olivia Jade blitt droppet av sponsorer som Sephora og TRESemme. Begge merker slapp nylig nyheten om at de ikke lenger ønsker å samarbeide med 19-åringen.

MISTET JOBBEN: Lori sammen med døtrene Olivia og Bella (t.h). Foto: NTB Scanpix
MISTET JOBBEN: Lori sammen med døtrene Olivia og Bella (t.h). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har samarbeidet med Sephora i lengre tid, og blant annet gitt ut sitt eget produkt, «Olivia Jade Sephora Bronze & Illuminate Palette».

- Etter en grundig gjennomgang av den siste utviklingen, har vi tatt en beslutning om å avslutte Sephora-samarbeidet med Olivia Jade med umiddelbar virkning, het det i en uttalelse fra Emily Shapiro, en representant for Sephora.

Hakk i hæl fulgte TRESemme og uttalte at de ikke lenger jobber med henne.

19-åringen samarbeider også med merkevarer som Amazon, Clinique, Dolce & Gabbana og Princess Polly - for å nevne noen. Hvorvidt disse vil kontraktene vil vedvare er i skrivende stund ikke kjent.

Det er uklart om Jade hadde kjennskap til foreldrenes angivelige bestikkelser, og 19-åringen er ikke siktet i saken, men den har som nevnt likevel kostet henne dyrt.

LES OGSÅ: - «Smallville»-stjernen sier seg skyldig i sexkult-saken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer