Miranda McKeon:

Netflix-stjerne (19) deler kreftbeskjed

«Det er med et tungt, men håpefullt hjerte at jeg deler nyheten om at jeg nylig ble diagnostisert med brystkreft».

SYK: Tidligere denne måneden ble skuespilleren diagnostisert med kreft. Foto: Patrick Lewis/Starpix/REX/NTB
SYK: Tidligere denne måneden ble skuespilleren diagnostisert med kreft. Foto: Patrick Lewis/Starpix/REX/NTB Vis mer
Publisert

Den 19 år gamle skuespilleren Miranda McKeon har blitt et kjent ansikt gjennom Netflix-serien «Anne with an E», der hun har rollen som Josie Pye.

For noen få dager siden delte hun imidlertid en trist nyhet med sine nesten én million følgere på Instagram. I innlegget kom det frem at skuespilleren har blitt diagnostisert med brystkreft.

McKeon forklarte at hun først fikk vite om brystkreften da hun befant seg i San Francisco i forbindelse med jobb. Innlegget inneholder flere bilder, og på det første bildet ser man Netflix-stjernen ikledd rosa sykehusklær.

De fire andre bildene viser et håndskrevet notat.

«Det er med et tungt, men håpefullt hjerte at jeg deler nyheten om at jeg nylig ble diagnostisert med brystkreft», innleder 19-åringen innlegget.

«Jeg er 19 år og statistikken sier at sjansen for å ha brystkreft i denne alderen er én av en million. Bokstavelig talt, søk det opp på Google. Jeg er spesiell - men det visste vi», skriver hun videre.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

På bildet av det håndskrevne notatet får man vite hvordan skuespilleren fikk vite om kreftdiagnosen.

«Jeg tok en biopsi etter at jeg fant en klump i det høyre brystet mitt, men jeg tenkte ikke noe over det på grunn av alderen min. Da jeg landet i San Francisco, hadde jeg en beskjed på telefonsvar og en melding fra en lege som ba meg om å ringe tilbake øyeblikkelig. En og en halv time senere var jeg på et fly tilbake igjen», står det blant annet i det håndskrevne notatet.

Til tross for den triste beskjeden prøver stjernen etter beste evne å spre positivitet til fansen sin. I nok et Instagram-innlegg kan nemlig 19-åringen dele en gladnyhet midt i den dystre tiden.

«Resultatene er negative og vibbene er positive. Ingen kreft har spredd seg til lymfeknutene mine. Jeg skal feire med iskrem og venner i kveld etter en kjapp tur til New York City for å møte noen leger. I dag vant vi», heter det i innlegget, som ble delt i går.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

- Frustrert

McKeon har lagt vekt på at hun ønsker å dokumentere den nye reisen som hun nå befinner seg på, og påpeker at hun vil dele så mye av livet sitt som mulig i tiden fremover.

«Jeg har tidligere snakket om at jeg ønsker å dokumentere denne reisen på den mest mulig ærlige og autentiske måten. Jeg vil ikke være en slags positivitetsguru 24/7, eller en slags martyr. Det ville vært «creepy» hvis jeg var glad hele tiden», skriver hun i nok et Instagram-innlegg.

Hun legger dermed ikke skjul på at alle dager ikke er like solfylte, og hun er åpen om frustrasjonen hun nå opplever.

«I dag føler jeg meg frustrert. Gleden over testresultatene og konsultasjonene har gått over», skriver hun i et nytt innlegg.

Videre skriver skuespilleren at selv om forrige legetime var en seier, fikk hun også vite om hvordan det neste året vil se ut, noe som fikk henne til å kjenne på et stort tap.

«Jeg er frustrert fordi jeg føler at jeg er for sliten til å fokusere på de tingene jeg elsker mest», skriver hun videre.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt nylig en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

Åpenhjertig om følelsene sine

Hun påpeker også at hun det siste året har vært veldig flink til å skrive dagbok, noe hun beskriver som befriende. Nå orker hun imidlertid ikke å skrive dagbok lenger.

«Jeg klarer ikke å sove og jeg elsker å sove (selv om det begynner å bli bedre). Jeg har ingen appetitt og jeg elsker mat. Jeg har ikke kontakt med noen av følelsene mine, noe alle vet at jeg vanligvis har veldig mye av. En gang gråt jeg gledestårer foran venner og foreldre fordi jeg var forelsket i en gutt som jeg bare hadde møtt én gang», fortsetter hun.

«Det som irriterer meg mest er at jeg ikke har tid til å se vennene mine. Og når jeg først ser dem, er det på kveldene hvor jeg er i dårlig humør etter å ha fått et slag i trynet av virkeligheten», avslutter hun.

LES OGSÅ: - Kreften min har spredt seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer