Marna Haugen:

- Nesten som en ammetåke

Toppbloggeren legger første behandlingsuke bak seg etter kreftbeskjeden.

I FULL GANG: Forrige uke startet blogger Marna Haugen Burøe på sin første behandling mot kreften. Nå forteller hun hvordan det gikk. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
I FULL GANG: Forrige uke startet blogger Marna Haugen Burøe på sin første behandling mot kreften. Nå forteller hun hvordan det gikk. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Ah, det lå mye spenning og forventning i det altså. Første stråling, første cellegiftkur, ta med ungene på behandling og hilse på legene. Alt er milepæler», skriver Marna Haugen Burøe (38), også kjent som «Komikerfrue», på bloggen sin.

Forrige måned fortalte 38-åringen åpenhjertig at hun har fått kreft i livmorhalsen, og de siste ukene har hun oppdatert følgerne sine underveis i sosiale medier. Tirsdag forteller hun på bloggen sin at hun er ferdig med første behandlingsuke.

Ifølge 38-åringen har det vært viktig for henne å la ungene få ta del i behandlingen hun skal gjennom. Hun har derfor tatt dem med seg på sykehuset for at de lettere skal forstå hva moren går gjennom.

«Unger lager de største scenarioene i hodene sine, så å få bli med og se gjør det hele mye mer ufarlig. Nå vet de hvor jeg er når jeg er på sykehuset, at det er en diger maskin til 35 millioner kroner (takk alle skattebetalere) som fikser kroppen min mens jeg hører på Coldplay og ser ut av «vinduet» (i taket) noen minutter», skriver hun videre.

- Gjør det jeg har lyst til

For de fleste er cellegift en stor påkjenning for kroppen. Dette er Marna forberedt på at det vil bli for henne også, men skriver nå at første uke, etter forholdene, har gått veldig bra.

«(...) Litt uggen bare, og kvalmefølelsen er som at jeg har tatt syntetiske vitaminer på tom mage. Reaksjonen min da er å spise, haha. Så jeg tror ikke legene trenger være bekymret for at jeg skal gå ned i vekt med det første».

Strålingen på sin side gjør bloggeren mer trøtt, men ifølge henne selv er hun flink til å slappe av når hun trenger det.

«Det er nesten som en ammetåke, eller kanskje hakket kraftigere for når jeg kjenner at jeg må sove, så sover jeg som en stein til jeg er ferdig».

Fremover skal hun ta til seg rådene hun har fått fra legen, nemlig å bruke kroppen så lenge hun orker.

«Jeg gjør det jeg har lyst til, og alt er mulig å avlyse», skriver hun som en regel til seg selv i blogginnlegget.

Se og Hør har ikke lyktes i å få en kommentar fra Marna Haugen Burøe onsdag.

Onsdag er Marna i gang med runde to på Rikshospitalet, og som nevnt ovenfor tar barna del i morens sykdomshverdag. På Instagram ser man nemlig at ektemannen Ørjan Burøe, og sønnene Theodor og Dexter er med på sykehuset, og sistnevnte har fått både hårnett og stetoskop.

«Dr. Burøe», skriver Marna til videoklippet av sønnen.

Kreftsvulst i magen

38-åringen har vært gjennom kreftsykdom også tidligere. I 2012 fant legene en kreftsvulst i magen hennes, og bloggeren måtte gjennom flere måneder med cellegift før hun ble friskmeldt.

Den gang trodde Marna at hun var gravid, og sjokket var stort da hun fikk beskjed om at det var en kreftsvulst, og ikke en baby i magen.

På dette tidspunktet var Marna med i TV 2-programmet «Bloggerne», og seerne fikk følge behandlingen på nært hold. Bloggeren selv slet imidlertid med å få et gjensyn med den tunge tiden på tv.

I 2016 gjennomgikk hun en operasjon på bakgrunn av celleforandringer i livmorhalsen, en operasjon hun måtte gjøre to ganger grunnet et mislykket forsøk første gangen. Den gang fortalte hun til Se og Hør at hun ville være åpen med leserne sine for å få flere til å sjekke seg.

LES OGSÅ: - Følte meg alene med sorgen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer