Iben Akerlie:

- Nesten så jeg ikke har lyst på venner

Iben Akerlie flyttet nylig til Stockholm med kjæresten. Nå forteller hun hvordan det føltes å flytte til en ny by uten venner.

FLYTTET MED KJÆRESTEN: Den norske skuespilleren Iben Akerlie flyttet nylig til Stockholm med kjæresten, etter at han fikk seg en jobb der. Når det kommer til forholdet til sin utkårede holder hun imidlertid kortene tett til brystet. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET MED KJÆRESTEN: Den norske skuespilleren Iben Akerlie flyttet nylig til Stockholm med kjæresten, etter at han fikk seg en jobb der. Når det kommer til forholdet til sin utkårede holder hun imidlertid kortene tett til brystet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2017 kom nyheten om at det norske skuespillerparet Jakob Oftebro (33) og Iben Akerlie (31) hadde gått hver til sitt - etter fire år som kjærester.

Oftebro har siden den gang funnet lykken med Hanna Chocron (26), og i februar kom den gledelige nyheten om at skuespilleren hadde blitt pappa for første gang til en datter.

Kjærligheten blomstrer også for Akerlie, som har funnet seg en svensk kjæreste. Han har hun vært sammen med i et par år, og i sommer flyttet hun med sin utkårede til den svenske hovedstaden, Stockholm.

Mammon-aktuelle Iben Akerlie blir intervjuet på lansering av NRK-serien. Der intervjues henne blant annet om å spille den utagerende rollen som Tale i serien "Hashtag" på TV2. Vis mer

Mellomtittel

Akerlie er imidlertid sparsommelig når det kommer til å avsløre detaljer om kjæresten. I et ferskt intervju med Dagbladet Magasinet, er det eneste hun ønsker å fortelle at han er svensk og at han ikke er kjendis.

- Bare helt vanlig verdens beste menneske, forteller hun til avisen.

Akerlie og kjæresten bodde tidligere i København, men så seg nødt til å flytte til Sverige da sistnevnte fikk seg en jobb der. Nå skal den unge skuespilleren bruke tiden i den svenske hovedstaden på å skrive bokmanus, og 31-åringen er snart aktuell med sin andre barnebok ved navn «Kjempefesten».

IKKE KLAR FOR NYE VENNER: Den norske skuespilleren Iben Akerlie forteller at hun ikke orker å bli kjent med folk uten å vite om hun kommer til å like dem. Foto: NTB Scanpix
IKKE KLAR FOR NYE VENNER: Den norske skuespilleren Iben Akerlie forteller at hun ikke orker å bli kjent med folk uten å vite om hun kommer til å like dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det nye livet i Stockholm har hun blandede følelser om, og hun er usikker på om hun ønsker seg noen ny bekjentskaper med det første.

- Jeg merker at jeg er ganske mettet. Nå som jeg er i Stockholm, er det nesten så jeg ikke har lyst på venner. Det er en grusom ting å innrømme, men jeg orker ikke det der med å ... Det er en arroganse selvfølgelig, men jeg orker ikke å bli kjent med folk uten å vite at jeg kommer til å like dem. Det er en ganske lang og krevende prosess å bli kjent med noen, forteller Iben.

Får energi av hjemstedet

Den norske skuespilleren forteller videre at hun på et tidspunkt sikkert kommer til å ville bli kjent med nye mennesker, men at hun ikke er klar helt enda. På spørsmål om hun kommer til å føle på ensomheten i en ny by uten venner, svarer hun at ja, hun blir ensom - men er glad i å være alene og synes det er deilig å ikke skulle forholde seg til noen.

Når behovet for å være sosial kommer snikende, reiser Akerlie til Oslo hvor alle vennene hennes holder til. Oslo er også byen som skuespilleren vokste opp i, sammen med faren og sine to søsken. Moren til 31-åringen bodde i Danmark.

Etter å ha tilbrakt tid med nære og kjære får hun behov for å trekke seg tilbake og være alene.

- Jeg tror jeg har lagt meg til en vane, at det fluktuerer på den måten. Jeg føler meg jo alene i verden, men det er vanskelig å vite om det er reelt eller om det er sutring, forteller hun, og legger til at hun kan ha stunder hvor hun tenker at ingenting betyr noe.

Skuespilleren forteller derimot at hun ikke er redd for disse stundene fordi hun vet hvordan hun kommer seg opp igjen.

Møtte eksen på sett

Iben Akerlie har medvirket i en rekke filmer, og i 2016 debuterte 31-åringen også som forfatter med barneboken «Lars er LOL».

Den norske skuespilleren kapret blant annet rollen som Victoria i filmen med samme navn som var en filmatiseringen av Knut Hamsuns roman. 31-åringen har også vært å se i NRK-serien «Mammon», og TV 2 sin krimserie «Hvor er Thea?».

Det var i filmen «Victoria» at Akerlie spilte mot Jakob Oftebro, og senere ble duoen kjærester. Etter bruddet i 2017 var Akerlie svært ordknapp om saken, men Oftebro valgte derimot å uttale seg i et intervju med VG samme år.

ORDKNAPP: Da forholdet mellom Iben Akerlie og Jakob Oftebro tok slutt i 2017 var førstnevnte svært ordknapp, mens Oftebro uttalte seg om hvorfor det ble slutt. Foto: NTB Scanpix
ORDKNAPP: Da forholdet mellom Iben Akerlie og Jakob Oftebro tok slutt i 2017 var førstnevnte svært ordknapp, mens Oftebro uttalte seg om hvorfor det ble slutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til avisen fortalte skuespilleren at det var et valg begge var enige om, og beskrev det som «riktig».

- Det er klart det gjør vondt når et kjærlighetsforhold er over, det sier seg selv. Men når begge parter velger å gå fra hverandre, er det fordi det er riktig. Så må man komme seg videre, sa han.

LES OGSÅ: Spurte familien om lov til å bli sammen med kjæresten (24)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer