Halle Berry:

Nesten kvalt på sett - reddet av «James Bond»

Halle Berrys forførende scene gikk ikke helt som den skulle.

UHELL: En uheldig fiken-opplevelse gjorde at Pierce Brosnan måtte ta Heimlichs manøver på Halle Berry under James Bond-innspillingen. Her er skuespillerduoen avbildet i en scene fra filmen. Foto: NTB Scanpix
UHELL: En uheldig fiken-opplevelse gjorde at Pierce Brosnan måtte ta Heimlichs manøver på Halle Berry under James Bond-innspillingen. Her er skuespillerduoen avbildet i en scene fra filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I James Bond-filmen «Die Another Day» fra 2002, sikret Halle Berry (53) seg rollen som Bond-piken Jinx Johnson. Pierce Brosnan (66) spilte agent 007 for fjerde og siste gang - og reddet Berry fra å kveles på sett.

Det forteller Berry til Jimmy Fallon (45), ifølge People.

JINX JOHNSON: Halle Berry var Bond-pike i den 20. James Bond-filmen. Foto: NTB Scanpix
JINX JOHNSON: Halle Berry var Bond-pike i den 20. James Bond-filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skulle være sexy og forføre ham med en fiken, sier 53-åringen.

Men det gikk ikke helt etter planen.

Heimlichs manøver

Det var under innspillingen av en scene der Berry og Brosnans karakterer gikk til sengs sammen, at uhellet var ute. Bond-piken drar fram en kniv, i tillegg til en fiken.

Deretter skjærer hun opp fikenen, og spiser den «forførerisk».

Men frukten satte seg i halsen på skuespilleren, og kollegaen måtte da komme til unnsetning og hjelpe til.

KOLLEGER: Berry og Brosnan i en scene fra «Die Another Day». Foto: NTB Scanpix
KOLLEGER: Berry og Brosnan i en scene fra «Die Another Day». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han kastet seg rundt og utførte Heimlichs manøver, sier Berry lattermildt, og legger til at det hele dermed ikke ble så «sexy» som hun så for seg at det skulle bli.

- Du skulle sett det. James Bond vet hvordan man gjør Heimlichs manøver, legger Berry til og ler.

Heimlichs manøver er ifølge Store Medisinske Leksikon en metode for å fjerne fremmedlegemer fra luftveiene. Ved Heimlichs manøver stiller man seg bak den som kveles, legger armene rundt øvre del av magen og trykker så raskt sammen.

James Bond i Norge - og her er opptak fra innspillingen! Vis mer

Flere utfordringer

Fiken-scenen var imidlertid ikke det eneste som bød på problemer for Berry under innspillingen av James Bond-filmen. Tidligere har hun avslørt at hun fikk beskjed fra om at hun ikke var «sexy nok» for rollen.

I 2013 fortalte «Monster's Ball»-skuespilleren til magasinet Total Film at scenen der hun stiger opp av havet i en oransje bikini måtte spilles inn flere ganger før regissøren omsider sa seg fornøyd.

UTFORDRING: Berry måtte gjøre denne scenen, der hun kommer opp av havet, flere ganger før filmteamet sa seg fornøyd. Foto: NTB Scanpix
UTFORDRING: Berry måtte gjøre denne scenen, der hun kommer opp av havet, flere ganger før filmteamet sa seg fornøyd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Havet var iskaldt, og jeg måtte gjøre scenen mange ganger. Og så fikk jeg hele tiden beskjed om å gå opp av vannet på en «spesiell måte», sa Berry til magasinet.

Videre fortalte hun at hun hele tida fikk spørsmål fra filmteamet om hun kunne prøve å være «litt mer sexy».

- Jeg ropte tilbake «dette er det mest sexy jeg har, jeg kommer til å få hofteleddsdysplasi hvis jeg prøver hardere!», la skuespilleren til.

LES OGSÅ: Slik ser han ikke ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer