- Nesten ingen besøkte ham da han var syk

Monna Tandberg synes det er rart at så få av vennene besøkte alzheimer-rammede Lars Andreas Larssen.

NESTEN ALENE: De siste årene bodde Lars Andreas Larssen på sykehjem på grunn av Alzheimers. Den 29. januar gikk han bort. Kjæresten Monna Tandberg var blant svært få som besøkte ham, sier hun til Dagbladet.  Foto: Se og Hør
NESTEN ALENE: De siste årene bodde Lars Andreas Larssen på sykehjem på grunn av Alzheimers. Den 29. januar gikk han bort. Kjæresten Monna Tandberg var blant svært få som besøkte ham, sier hun til Dagbladet. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag ble skuespiller Lars Andreas Larssen bisatt fra Frogner kirke i Oslo. Den sympatiske skuespilleren, som ble 78 år gammel, fikk diagnosen Alzheimers sykdom for nesten ti år siden.

Hans samboer gjennom 20 år, skuespiller Monna Tandberg (74), sier til Dagbladet at hun er glad for at så mange kom i begravelsen og for de fine ordene som ble sagt om kjæresten.

Likevel synes hun det er rart at svært få besøkte Larssen mens han var syk og bodde på Uranienborghjemmet i Oslo.

- De syntes kanskje at det var vanskelig, og visste ikke hva de skulle snakke om. Man går jo for å besøke den som er syk.

- Jeg synes det er litt underlig at nesten ingen besøkte Lars Andreas, når de var så inderlig glad i ham. Det er så egoistisk på en måte, når det handler om hva man selv klarer, i stedet for å glede dem som faktisk trenger det, sier Tandberg til Dagbladet.

LANG PROSESS: Lars Andreas Larssen fikk diagnosen for omlag ti år siden. Monna Tandberg sier til Dagbladet av sorgprosessen begynte allerede da. - Du mister det mennesket som du hadde et forhold til.  Foto: SCANPIX
LANG PROSESS: Lars Andreas Larssen fikk diagnosen for omlag ti år siden. Monna Tandberg sier til Dagbladet av sorgprosessen begynte allerede da. - Du mister det mennesket som du hadde et forhold til. Foto: SCANPIX Vis mer

Vil hjelpe

Selv forteller teater- og TV-skuespilleren at hun besøkte sin syke kjære hver dag i en årrekke, med unntak av de dagene hun var bortreist. Da har hun reist rundt i landet for å opplyse og trøste andre som på ulike vis berøres av Alzheimers sykdom.

- Jeg tror ikke man har vondt av å se syke mennesker. Det trenger ikke bli noe trist. Man må ikke luke bort alt det som er vanskelig, påpeker hun videre overfor Dagbladet.

Lars Andreas Larssen gikk bort 29. januar. Han er kjent fra en rekke teaterstykker og var ansatt ved Nationaltheatret fra 1968. Larssen spilte i 30 filmer i sin vel 40 år lange karriere, samt mange oppsetninger for Radioteatret. Fra TV er han særlig kjent som rektoren i serien «Borgen skole», som gikk på NRK fra 1988 til 1991.

LES OGSÅ: - Trodde han var kommet på hotell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer