TØFF: Carina Olset har forsonet seg med tanken på at neste steg kan bli utlagt tarm. Her hjemme i Burfjord.
TØFF: Carina Olset har forsonet seg med tanken på at neste steg kan bli utlagt tarm. Her hjemme i Burfjord. Vis mer

Neste steg kan bli utlagt tarm

- Jeg har forsonet meg med at noe sånt kan skje, sier NRK Sportens Carina Olset som snakker åpent om sin tarmsykdom.

SEOGHØR.NO: Tidligere i mai overrasket NRK Sportens Carina Olset (33) ved å snakke åpent ut om sin kroniske tarmsykdom, Ulcerøs kolitt.

Til Dagbladet forteller hun nå at hun er forberedt på neste mulige steg, som kan bli utlagt tarm eller at hele tarmen på opereres vekk. 

- Jeg har forsonet meg med at noe sånt kan skje, og det har jeg ingenting imot hvis det betyr en god livskvalitet, sier Olset til Dagbladet. 

I et foredrag for Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer fortalte Olset om livet med sykdommen.

ROSES FOR MOTET SITT: NRK-profil Carina Olset fikk diagnosen Ulcerøs kolitt i 2011. Den kroniske tarmsykdommen medfører blant annet perioder med ukontrollerbar diaré, og nå får Olset skryt fra flere hold for å fortelle åpent om sykdommens symptomer.
ROSES FOR MOTET SITT: NRK-profil Carina Olset fikk diagnosen Ulcerøs kolitt i 2011. Den kroniske tarmsykdommen medfører blant annet perioder med ukontrollerbar diaré, og nå får Olset skryt fra flere hold for å fortelle åpent om sykdommens symptomer. Vis mer

33-åringen innrømmet at hun alltid går med «nødpose» i veska, har gjort tv-innspillinger med bleie og har måttet avbryte for å løpe på do.

- Det er det verste

Hun har også måttet gjennomføre direktesendinger etter å ha gjort i buksa like før sending. 

Men det aller verste er å gå på pub. 

LAR SEG IKKE STOPPE: Carina Olset er kjent for langt mer enn NRK Sporten, og har blant annet ledet «Påskemorgen» på NRK.
LAR SEG IKKE STOPPE: Carina Olset er kjent for langt mer enn NRK Sporten, og har blant annet ledet «Påskemorgen» på NRK. Vis mer

- Både venner og kolleger har lurt på grunnen til at jeg har vært mye sykemeldt, og at det kan være vanskelig å være sosial. Å gå på en pub som kanskje bare har ett toalett, er for meg det verste, forteller Carina til Dagbladet. 

Trodde det var kreft

I radioprogrammet «Norgesglasset» utdypet Carina hvordan hun først oppdaget at hun var syk, under en venninnetur til New York i påsken 2011.

- Jeg hadde veldig magesmerter og fikk blod i avføringen. Og så måtte jeg hyppig på do, så overalt på Manhattan lette jeg febrilsk etter toaletter.

- Jeg ble litt redd, for jeg har familie med historikk på tarmkreft. Så jeg dro rett til legen da jeg kom hjem, for jeg trodde jo det var det, sa hun i «Norgesglasset».

LES OGSÅ: - De har datet hverandre i noen måneder