VIL HA FLERE BARN: Håndballparet Gro Harmmerseng (t.v) og Anja Edin ble i fjor foreldre for første gang, ved assistert befruktning. Nå sier Edin at hun kan tenke seg å bære frem barnet neste gang. Foto: Stella Pictures
VIL HA FLERE BARN: Håndballparet Gro Harmmerseng (t.v) og Anja Edin ble i fjor foreldre for første gang, ved assistert befruktning. Nå sier Edin at hun kan tenke seg å bære frem barnet neste gang. Foto: Stella PicturesVis mer

- Neste gang er det vel min tur

Anja Edin og Gro Hammerseng ble i fjor foreldre ved assistert befruktning, men paret vil ha flere barn.

SEOGHØR.NO: Det profilerte håndballparet Anja Edin (30) og Gro Hammerseng (32), som ble foreldre til sønnen Mio (14 mnd.) i fjor, skriver nå bok om sine erfaringer med assistert befruktning.

Larvik-lagvenninnene, som gifter seg i Stavern til sommeren, skapte overskrifter da det ble kjent at de ventet barn ved hjelp en sæddonor fra en fertilitetsklinikk i København. Til Dagbladet Magasinet sier Anja Edin at hun var «usikker på alt» i forbindelse med prosessen.

Men stjernespilleren er klar på hvordan den lille familien vil forholde seg til sønnens biologiske far.

- For meg er donor bare en fin mann som har hjulpet oss. Han har ikke noen større rolle i livet vårt enn det. Men hvis Mio vil, kan han ta kontakt med ham når han blir 18 år. Å nekte ham det, ville vært en stor avgjørelse å ta for ham. Det må han få velge selv, understreker hun.

Etter at forloveden Gro ble gravid våren 2011 og fødte parets sønn i fjor vinter, har Edin endret syn på svangerskap. Hun er ikke lenger sikker på at hun ikke har lyst til å bli gravid selv.
 
- Før Gro ble gravid, ville jeg svart blankt nei. Men etter å ha fulgt henne og sett hvor fint det er, så frister det litt. Jeg får bearbeide det. Men jeg vil ha flere barn, og Gro mener det er min tur neste gang, røper Porsgrunn-jenta overfor Dagbladet Magasinet.

Den gifteklare håndballstjernen forteller også hvordan fødselen gjorde henne «stum av beundring» overfor Gro og styrken hennes, og at hun aldri har beundret et menneske så mye.

Klokken 15.10 lørdag spiller Anja Edin og Gro Hammerseng semifinale i Champions League for Larvik. Få full oversikt over TV-programmet i Seoghør.nos TV-guide her!

LES OGSÅ: Halle Berry venter sitt andre barn