Janet Jackson og plastisk kirurgi:

- Nesen hennes er i ferd med å kollapse

Plastisk kirurg bekymret for sangstjernens nese.

- KAN KOLLAPSE: En plastisk kirurg uttaler til Page Six at nesen til popstjernen Janet Jackson ikke ser bra ut, og at hun risikerer store problemer. Foto: NTB scanpix
- KAN KOLLAPSE: En plastisk kirurg uttaler til Page Six at nesen til popstjernen Janet Jackson ikke ser bra ut, og at hun risikerer store problemer. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Da popstjernen Janet Jackson (51) forrige uke dukket opp på den røde løperen, var det et gledelig gjensyn for mange fans.

Stjernen er ikke lenger like ofte å se i rampelyset, men hun dukket selvfølgelig opp da hun ble hedret med «OUT100»-gallaens musikkikon-pris.

Men det var spesielt én ting som fikk folk til å snakke.

Sangfuglens nese ser nemlig betydelig annerledes ut enn den har gjort tidligere. Neseborene ser unaturlige ut, og profilen er merkbart justert, melder Page Six.

Saken fortsetter under bildene.

TYDELIG FORSKJELL: Til venstre: Jackson i 2013, til høyre: Jackson forrige uke. Foto: NTB Scanpix
TYDELIG FORSKJELL: Til venstre: Jackson i 2013, til høyre: Jackson forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Scream»-sangeren har lagt seg under kniven en rekke ganger, og det er helt tydelig at hun har gjort diverse inngrep siden hun først slo gjennom i musikkbransjen tidlig på 1980-tallet.

- Det er ingen hemmelighet at jeg opererte nesen da jeg var 16 år gammel. Vil jeg gjøre det igjen? Jeg vet ikke. Jeg har sett mange kvinner som har gjort så mye med nesen sin at det ikke lenger er søtt. Men dette sier jeg nå, spør meg igjen om 20 år, sa den yngste Jackson-søsteren til Extra i 2006.

Saken fortsetter under bildet.

PRISVINNER: Det var en tydelig stolt Janet Jackson som mottok «OUT100»-gallaens musikkikon-pris. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Det var en tydelig stolt Janet Jackson som mottok «OUT100»-gallaens musikkikon-pris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dr. Matthew Schulman, en plastisk kirurg basert i New York, mistenker at Jacksons mange neseoperasjoner har ført til permanent skade.

- Det ser ut til at nesen er i ferd med å kollapse, samt at neseborene er trukket litt tilbake. Dette kan være et resultat av flere tidligere kirurgiske prosedyrer, noe som har forårsaket skade på den underliggende bruskstøtten til nesen, sier Dr. Matthew Schulman til Page Six.

Janet Jackson har foreløpig ikke kommentert uttalelsene fra den plastiske kirurgen.

Tilbaketrukket familieliv

Etter en lengre periode med babyrykter og en utsatt pågående verdensturné, kunne 51-åringen i januar i år ønske sønnen Eissa Al Mana velkommen til verden.

Sammen med ektemannen Wissam Al Mana, har Jackson mange av de siste årene bodd i hans hjemland Qatar, der hun blant annet fikk mye oppmerksomhet for sin nye stil.

Saken fortsetter under bildet.

VOKSEN MAMMA: Jackson ønsket sønnen Eissa velkommen i en alder av 50. Foto: NTB Scanpix
VOKSEN MAMMA: Jackson ønsket sønnen Eissa velkommen i en alder av 50. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I april i år kom derimot nyheten om at paret hadde gått hvert til sitt. Paret er fortsatt gode venner, og Jackson er nå bosatt i London sammen med sønnen.

Familielivet går først i rekken for superstjernen, og hun er derfor ikke å se på arrangementer like ofte som tidligere.

Tidenes største kjendisskandale

Det rolige familielivet Jackson lever i dag, står i stor kontrast til stjernens tidligere jetsett-liv.

Hun var blant annet involvert i det som blir omtalt som tidenes største kjendisskandale, da hun under fotballfinalen Super Bowl i 2004 blottet brystet under en duett med Justin Timberlake (36).

Saken fortsetter under bildet.

SKANDALE: Jackson sjokkerte tv-tittere fra hele verden da hun blottet brystet i beste sendetid under pauseshowet på Super Bowl i 2004. Foto: Scanpix
SKANDALE: Jackson sjokkerte tv-tittere fra hele verden da hun blottet brystet i beste sendetid under pauseshowet på Super Bowl i 2004. Foto: Scanpix Vis mer

Under opptredenen rev Timberlake av et klesstykke, og avdekket Jacksons piercede bryst. 90 millioner tv-tittere fikk med seg hendelsen, og skandalen var et faktum. Jackson la seg langflat og beklaget hendelsen i ettertid.

Det er heller ingen hemmelighet at Janet Jacksons avdøde bror, popikonet Micahel Jackson, hadde en forkjærlighet for plastiske operasjoner.

«Kongen av pop» la seg under kniven ved flere anledninger, og i likhet med søsteren opererte han blant annet nesen sin mindre.

HAN PUSTER IKKE: Det var livvakta til Michael Jackson som ringte 911, da Michael Jackson ikke reagerte på kompresjoner, den 25. juni 2009. Michael Jackson ble funnet livløs i senga si, og for første gang er lydopptaket av nødsamtalen offentliggjort. Dette er en del av CNNs program «How it Really Happened». Video: CNN Vis mer

Dr. Wallace Goodstein, som jobbet sammen med «Thriller»-sangerens kirurg på 1990-tallet, uttalte følgende til People etter stjernens brå død i 2009.

- Han gjennomgikk flere operasjoner. Han kom hit omtrent annenhver måned. Det var 10-12 operasjoner på to år, mens jeg var der (...) Han tok flere neseoperasjoner, implantater i kinnene og fikk satt inn kløft i haka. Han fikk kirurgi på øyelokkene sine, sa Goodstein den gang.

LES OGSÅ: Hylles etter svar om plastisk kirurgi