Matoma:

- Nesa mi tørket ut

«The Voice»-dommer Tom «Matoma» Stræte Lagergrens hektiske liv som DJ gikk hardt ut over helsen.

LYSENDE KARRIERE: «The Voice»-aktuelle Tom Stræte Lagergren har gjort stor suksess som DJ internasjonalt, men 29-åringen har også fått kjenne på suksesslivets mer uventede sider. Foto: Tore Meek / NTB
LYSENDE KARRIERE: «The Voice»-aktuelle Tom Stræte Lagergren har gjort stor suksess som DJ internasjonalt, men 29-åringen har også fått kjenne på suksesslivets mer uventede sider. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

DJ-en og artisten Tom Stræte Lagergren (29) - best kjent under artistnavnet Matoma - har blitt en populær kar den siste tiden.

29-åringen har jobbet med mange store navn som Jason Derulo, Jennifer Lopez og Enrique Iglesias - men har blitt kjent for det bredere publikum som dommer i fredagsfavoritten «The Voice» på TV 2.

Der jakter han på Norges beste stemme sammen med Ina Wroldsen, Espen Lind og Yosef Wolde Mariam. Selv har Matoma en suksessrik musikkarriere bak seg - med mye reising og farting rundt.

Det hektiske livet som DJ har også hatt sine mørke sider, forteller 29-åringen i podkasten «Må på behandling» med komiker Morten Ramm (42). En periode med mye reising og spillejobber kombinert med lite vann og søvn gikk utover Matomas helse.

- Slimhinnene mine tørket inn, så bihulene mine var jo så tørre. På grunn av lite søvn, dehydrering og mye flyving. Når du går opp og ned med trykkforskjeller, gjør det noe med systemet, forteller 29-åringen i podkasten.

PÅ TV: Matoma er å se på TV 2 hver fredag - som dommer i «The Voice». Foto: Robert Holand / TV 2
PÅ TV: Matoma er å se på TV 2 hver fredag - som dommer i «The Voice». Foto: Robert Holand / TV 2 Vis mer

- Nesa tørket ut

Lagergren fortsetter:

- Nesa mi tørket ut, og det resulterte i en fæl migrene. Jeg gikk med konstant migrene.

Bestekompisen hans er fysioterapeut, og reagerte på hvordan den talentfulle DJ-en oppførte seg da han kom hjem til Norge etter den lange perioden med spillejobber. Han ble sendt videre til en spesialist som fortalte at 29-åringen måtte operere nesen - et inngrep som i utgangspunktet ikke er så svært omfattende.

«POSTER GIRL»: Zara Larsson snakker om ny musikk, Kygo og den nye kjæresten, som dukker opp i en fersk musikkvideo. Video: Rød Løper Vis mer

- Det skulle egentlig ikke ta så lang tid, men endte opp med å ta fire timer. Han hadde aldri sett en så dårlig nese på en som var så ung, forteller Matoma i podkasten.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Tom Stræte Lagergren, foreløpig uten å lykkes.

Hyttekjøp

På hjemmebane har Matoma kapret 24 år gamle Maren Sofie Gjertsens hjerte. Paret møttes ifølge P3 for over fem år siden, og er nå samboere i Trondheim.

Nylig avslørte paret at de har kjøpt hytte sammen. Hytta ligger i Oppdal, et par timers kjøring fra Trondheim.

«Plutselig var vi hytteeiere. Woop, woop, voksenpoeng», skrev 29-åringen på Instagram forrige helg.

Gjertsen delte det samme bildet på sin Instagram-profil. Der avslørte hun at hyttekjøpet var av det noe spontane slaget.

«Vi er hytteeiere!!! Dette er vel (kanskje) det mest impulsive vi har gjort, men dette blir så bra, spennende og fint. Elsker oss, våre crazy ideer og spontanitet», skrev hun.

- Kort fortalt så er vi veldig fornøyd med hytta og vi gleder oss til mange fine stunder med familie og venner der. Det kommer til å bli et samlingspunkt hvor vi ser frem til å nyte fritiden, men også finne inspirasjon i en hektisk hverdag, sa «The Voice»-dommeren til Se og Hør.

PREMIERE: «Helt Harald» hadde premiere mandag 1. februar, og i første episode reiste Harald til Bergen og besøkte«Kygo». Vis mer

Møttes på byen

I april i fjor gjestet samboerparet podkasten «I karantene med Ronny og Tuva», og da røpet de hvordan de møtte hverandre for første gang.

De traff hverandre tilfeldig på gata etter at Matoma hadde spilt en konsert, la hverandre til på Instagram og tok opp kontakten noen uker senere.

Så avtalte de å møtes i Gjertsens hjemby Tønsberg en tid senere. Da var artisten i byen for å holde konsert, og hun skulle ut med en vennegjeng.

Så avtalte de å treffes på kvelden.

- Så kom jeg meg endelig dit. Du satt ved et bord lenger inne, og du lyste opp som en engel. I det øyeblikket jeg så henne, visste jeg at denne jenta skal jeg dele resten av livet med, sa artisten i podkasten.

«POSTER GIRL»: Zara Larsson snakker om ny musikk, Kygo og den nye kjæresten, som dukker opp i en fersk musikkvideo. Video: Rød Løper Vis mer

Det var i oktober i fjor det ble kjent at Matoma skulle bli en del av det nye dommerpanelet i årets sesong av «The Voice». Da ble Martin Danielle, Lene Marlin og Morten Harket byttet ut med Matoma, Ina Wroldsen og Espen Lind.

LES OGSÅ: - Veldig tøft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer