SKAL SELGES: Den flotte norske eiendommen til Odd Nerdrum, Røvika gård i Brunlanes utenfor Stavern, skal nå legges ut for salg. Prisantydningen er på 22 millioner kroner. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og Hør
SKAL SELGES: Den flotte norske eiendommen til Odd Nerdrum, Røvika gård i Brunlanes utenfor Stavern, skal nå legges ut for salg. Prisantydningen er på 22 millioner kroner. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og Hør Vis mer

Nerdrum selger gården og utvandrer fra Norge

Kunstneren stiller opp i «Skavlan» etter ni år borte fra norsk offentlighet - men selger sin norske eiendom.

Publisert
SEHER.NO: Den norske maleren Odd Nerdrum (67) deltok torsdag ettermiddag under innspillingen av fredagens utgave av NRK-programmet «Skavlan» i Stockholm. Dette blir hans første offentlige norske opptreden på ni år.

Kort tid før innspillingen kom nyheten om at Nerdrum skal selge sin flotte Røvika gård i Stavern. Det bekrefter Thomas Østmo i Krogsveen Eiendomsmegling i Larvik overfor Se og Hør.

Den omstridte maleren skal ikke ha ønsket å selge gården, men Skatt Sør nekter å registrere Nedrum og kona Turid Spildo som utvandret til Frankrike så lenge de eier og disponerer eiendom i Norge. Det skriver Østlandsposten.

Eiendommen, som blant annnet rommer en svær privatbolig, stabbur, uthus og låve, er på 35 mål og grenser ned til Kyststien ikke så langt fra strandlinjen.

Nerdrums hus på tomta ble bygget i 1997, men i gammel stil, og er på hele 450 kvm. Låven på eiendommen er på 425 kvm. Den er innredet som bolig og atelier for Nerdrum-stiftelsens elever.

Ifølge eiendomsmegler Østmo vil Nedrums eiendom bli lagt ut for salg neste uke, med en prisantydning på 22 millioner kroner. Hverken maleren selv eller hans kone, ønsker å kommentere salget overfor Se og Hør torsdag.

Nerdrum har lenge hatt et anstrengt forhold til norsk presse og det norske samfunn generelt, kanskje spesielt etter at Oslo Tingrett nylig dømte ham til to års ubetinget fengsel for grovt skattesvik.

67-åringen skal nå ha planer om å flytte den norske Nerdum-skolen til slottet sitt utenfor Paris i Frankrike, Chateau de Banlieue. Her underviser han allerede både amerikanske og europeiske elever.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg har datet masse 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer