- Neppe god reklame

I kveld kan «Kon-Tiki» dra i land en «Golden Globe», men det er én ting Pål Sverre Hagen har blandede følelser for.

SPENTE: Pål Sverre Valheim Hagen (nr. 2 fra v.) med «Kon-Tiki»-kollegene Odd Magnus Williamsson, svenske Gustaf Skarsgaard, Anders Baasmo Christensen og Jakob Oftebro. Foto: Carl Christian Raabe / Friland / Filmweb
SPENTE: Pål Sverre Valheim Hagen (nr. 2 fra v.) med «Kon-Tiki»-kollegene Odd Magnus Williamsson, svenske Gustaf Skarsgaard, Anders Baasmo Christensen og Jakob Oftebro. Foto: Carl Christian Raabe / Friland / Filmweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Fjorårets kinosuksess «Kon-Tiki», som er basert på eventyreren Thor Heyerdahls (1914-2002) Stillehavs-ekspedisjon i 1947, har gjort seg bemerket langt ut over de norske landegrenser.

I kveld kan filmen dra i land en pris ved den prestisjefylte Golden Globe-utdelingen i Los Angeles, og i februar kan «Kon-Tiki» bli tildelt en Oscar-statuett - ikke ulikt Heyedahl selv, som i 1950 fikk en Oscar for sin dokumentarfilm om nettopp «Kon-Tiki»-seilasen.

For hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen (32) betyr de to nominasjonene at et internasjonalt gjennombrudd kan stå for tur - i tillegg til heder og ære for sine skuespillerprestasjoner.

Men én ting er den dyktige 32-åringen litt betenkt over.

Thor Heyerdahl hadde i sin tid et godt ordforråd på engelsk - med selve uttalen var derimot ikke helt av internasjonal kaliber, og han ble etter hvert kjent for å snakke med en såkalt «norskengelsk» aksent.

- Heyerdahl-engelsken jeg snakker i filmen er neppe god reklame for mine eventuelle språkferdigheter, og for dem som ikke har den norske referansen med Heyerdahls engelsk, er det kanskje ikke så lett å forstå at dette var et bevisst valg. Men det må jeg bare leve med. Thor snakket som han snakket, konkluderer Valheim Hagen i VG.

«Kon-Tiki» er altså nominert for årets beste utenlandske film, og i samme kategori er også tyske Michael Hanekes «Amour», den kritikerroste franske filmen «De Urørlige», danske «En Kongelig Affære» og den fransk-belgiske filmen «Rust And Bone» med Marion Cotillard (37) i hovedrollen.
 


LES OGSÅ: «Kon-Tiki»-Baasmo singel etter fem år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer