NEKTET GRATIS-ADGANG: Norwegian Wood-ledelsen nektet kulturminister Trond Giske gratis helgepass.  Foto: SCANPIX
NEKTET GRATIS-ADGANG: Norwegian Wood-ledelsen nektet kulturminister Trond Giske gratis helgepass. Foto: SCANPIXVis mer

Nektet Giske gratis festival-adgang

- Vi lever av å selge billetter, sier Norwegian Wood.

SEHER.NO: Hele fire ganger skal kulturminister Trond Giske ha fått sine byråkrater til å forsøke å skaffe han gratisbilletter til Norwegian Wood. Og hver gang skal Kulturministeren ha fått et blankt nei av festivalledelsen, skriver VG.

Kulturministeren skal ha ønsket seg to såkalte helgepass, som ordinære deltagere må betale 2000 kroner for, til seg selv og en ukjent følgesvenn.

Nå sier Kulturministeren imidlertid at det hele har vært en misforståelse mellom departementet og festivalledelsen, og hevder departementet etter kommunikasjon med Norwegian Wood har gått på Posten og kjøpt billett til han der.

Denne skal også betales av departementet.

Men ifølge festivalsjefene Jørgen Roll og Sten Randers Fredriksen hadde de ved tidligere henvendelser fått beskjed om at det ikke er vanlig at statsråden betaler for festival-pass.

- Vi har til sammen fire ganger sagt nei til gratis billetter, men har samtidig tilbudt billetter dersom Giske selv eller departementet ønsket å betale for dem. Vi lever av å selge billetter. Vi har et lite antall fribilletter. De går til forretningsforbindelser og partnere, familie og venner. Trond Giske passer ikke inn under noen av de kategoriene. Han er en vanlig konsertgjenger for oss, sier festivalsjefene til VG.

Giske selv avviser likevel at han har bedt om å få gratisbilletter til seg og en ledsager.

- Jeg har ingen ledsager å ha med meg for tiden. I tilfelle ville det vært snakk om statssekretær Hallvard Ingebrigtsen. Dette er en ren misforståelse mellom mitt forværelse og Norwegian Wood, sier Giske.

LES OGSÅ: - "Spill og vinn med Giske"