Leonardo DiCaprio:

Nektet å svare på kollegenes «Titanic»-spørsmål

- Ingen kommentar.

STJERNETRIO: Megastjernene Leonardo DiCaprio, Margot Robbie og Brad Pitt spiller sammen i «Once Upon A Time In Hollywood». Da de to sistnevnte spurte DicCaprio om den omstridte «Titanic»-scenen, nektet han å svare. Foto: NTB Scanpix
STJERNETRIO: Megastjernene Leonardo DiCaprio, Margot Robbie og Brad Pitt spiller sammen i «Once Upon A Time In Hollywood». Da de to sistnevnte spurte DicCaprio om den omstridte «Titanic»-scenen, nektet han å svare. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Leonardo DiCaprio (44) høster som regel høylytt applaus fra kritikerne for sine skuespillerprestasjoner. Til tross for medvirkning i storfilmer som «Django Unchained», «The Wolf of Wall Street», og «The Revenant» - for å nevne noen - er det alltid én film som stadig trekkes fram i lyset.

For DiCaprio ble superstjerne over natten da han spilte Jack Dawson i «Titanic» fra 1997. I filmsuksessen følger man den så altfor korte kjærlighetshistorien mellom karakterene til DiCaprio og Kate Winslet i gigantbåtens siste timer.

Ikke ukjent for de fleste, så ender historien tragisk.

GJENNOMBRUDDET: Leonardo DiCaprio ble superstjerne over natten da han medvirket i rollen som Jack Dawson. Her sammen med Kate Winslet. Foto: NTB Scanpix
GJENNOMBRUDDET: Leonardo DiCaprio ble superstjerne over natten da han medvirket i rollen som Jack Dawson. Her sammen med Kate Winslet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Evigvarende spørsmål

Etter at det såkalte usynkelige skipet har gått ned, befinner Rose og Jack seg på åpent, iskaldt hav.

Så finner de en dør.

I filmen blir det raskt konstatert at det kun er plass til én person på vrakgodset - noe det mildt sagt har vært uenigheter om siden klassikerens premiere.

OMDISKUTERT: «Titanic» knuste hjerter verden over med sin berømte sluttscene. Foto: NTB Scanpix
OMDISKUTERT: «Titanic» knuste hjerter verden over med sin berømte sluttscene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I over 20 år har debatten fra tid til annen rast om hvorfor Rose ikke bare gjorde plass til Jack på døra, slik at de begge kunne overlevd. Når DiCaprio nå straks er aktuell med storfilmen «Once Upon a Time In Hollywood», har spørsmålet nok en gang kommet opp.

- Gråt meg i hjel

Under et promoteringsintervju for sistnevnte film, tar MTV News-reporter Josh Horowitz opp den berømte dørdebatten. Det skjer mens DiCaprio har skuespillerkollegene Brad Pitt (55) og Margot Robbie (29) ved sin side.

- Kunne Jack fått plass på døra i slutten av «Titanic»? spør Horowitz.

Robbie innrømmer deretter raskt at hun har stilt seg det samme spørsmålet helt siden hun først så filmen.

- Å herlighet, jeg tenkte det samme! Jeg husker at jeg gråt meg i hjel da jeg var ei lita jente.

DiCaprio nekter derimot å svare på spørsmålet.

- Jeg har ingen kommentar, sier han og smiler lurt.

- INGEN KOMMENTAR: Brad Pitt og Leonardo DiCaprio har fått et godt forhold gjennom samarbeidet i Tarantino-filmen «Once Upon a Time In Hollywood». Det finnes likevel grenser for hva sistnevnte ønsker å prate om. Foto: NTB Scanpix
- INGEN KOMMENTAR: Brad Pitt og Leonardo DiCaprio har fått et godt forhold gjennom samarbeidet i Tarantino-filmen «Once Upon a Time In Hollywood». Det finnes likevel grenser for hva sistnevnte ønsker å prate om. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gjøre døra mindre?

Robbie vil på sin side ikke legge ballen død, og fortsetter å presse sin kollega, før Brad Pitt også kaster seg inn i samtalen.

- Kunne du, kunne du ha presset deg inn på siden der? Du kunne det, kunne du ikke? sier Pitt med en fleipete tone.

En tilsynelatende ukomfortabel DiCaprio står likevel på sitt.

- Ingen kommentar, svarer 44-åringen, før Robbie skyter inn:

- Nevnte du det den gang? Foreslo du kanskje at man burde gjøre døren litt mindre? noe som igjen forblir ubesvart av DiCaprio.

Se videosnutten under:

Regissør tok bladet fra munnen

Det populærvitenskapelige programmet «Mythbusters» har tidligere tatt opp spørsmålet, og kom frem til at det ville vært mulig for DiCaprios karakter å overleve.

I 2017 kom derimot filmens regissør, James Cameron, på banen og forsøkte å ta livet av debatten en gang for alle.

- Det hele er veldig enkelt: Les side 147 i manuset, hvor det står «Jack går av flåten og gir sin plass til henne, slik at hun kan overleve». Det er så enkelt. Du kan analysere det så mye du vil, sa Cameron til Daily Beast.

TITANIC: Da Céline Dion var gjest i carpool karaoke i talkshowet «The Late Late Show» med James Corden, var det klart at låta «My heart will go on» måtte synges. Og så klart måtte det gjøres ekstravagant. Vis mer

- Allerede død

Regissøren mente, i motsetning til «Mythbusters», at det er usannsynlig at Jack ville overlevd.

- La oss si at du er Jack, og at du er i vannet som er minus to grader, og hjernen din er i ferd med å gå inn i hypotermi. Mythbusters ber deg nå om å ta av deg redningsvesten din, ta av hennes. Svømme under denne flåten, feste den på en måte som gjør at den ikke glir fra hverandre to minutter senere. Det betyr at du er under vann og prøver på dette i to minusgrader. Det vil ta deg fem til ti minutter å få det til, så innen du kommer opp igjen er du allerede død, sa Cameron.

- Hans beste sjanse er å holde overkroppen over vannet, og håpe at han blir dratt opp i en båt eller noe før han dør, la han til.

LES OGSÅ: - Dette kommer aldri til å skje igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer