Serena Williams:

Nektet å feire datterens bursdag

Tennisstjernen forteller om sin konservative trosretning.

RELIGIØS: Tennisstjernen Serena Williams nekter å feire datterens bursdag på grunn av tro. Foto: Skjermdump, Instagram
RELIGIØS: Tennisstjernen Serena Williams nekter å feire datterens bursdag på grunn av tro. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer

I september i fjor kunne den verdenskjente tennisstjernen Serena Williams (36) og ektemannen Alexis Ohanian (35) glede seg over å bli foreldre for første gang til lille Alexis Olympia.

1. september fylte hun ett år, men det ble imidlertid ingen feiring hjemme hos familien Williams.

Under en pressekonferanse noen dager før avslørte nemlig tennisstjernen at hun ikke kom til å feire datterens bursdag på grunn av sin religiøse tro.

- Vi gjør ikke sånt

Under pressekonferansen fortalte Williams at de ikke pleide å feire bursdager, og at det skulle ikke Olympia gjøre heller.

- Olympia feirer ikke bursdager. Vi er i Jehovas vitner. Vi gjør ikke sånt, uttalte tennisstjernen under pressekonferansen, ifølge Daily Mail.

Ifølge JW.org feirer ikke Jehovas vitner fødselsdager fordi de tror at Gud misliker slike feiringen.

BEYONCE-KOPI: Tennisstjerna kopierer Beyoncés musikkvideo «7/11». I denne videoen, filmet av magasinet Vogue, slipper Willams seg løs med dansing og triksing. Video: Youtube / Vogue Vis mer Vis mer

- Meningen med livet

Serena Williams har tidligere vært åpen om hennes trosretning. I et intervju med Vogue i fjor fortalte hun at hun egentlig ikke har praktisert religion, inntil nå.

- Religionen er viktig for meg. Jeg har egentlig ikke praktisert den, men har veldig lyst til å begynne å gjøre det, uttalte hun.

I intervjuet fortalte 36-åringen at hennes ektemann ikke er vokst opp i noen kirke, men at han er veldig åpen for å lære mer.

- Jeg tror at hvis du ikke tror på Gud, vil det være vanskelig å leve livet. Det er meningen med livet, uttalte hun i et intervju med ASAP Sports i 2002, og la til:

- Jeg tror på Gud og bibelen. Uten ham ville jeg ikke vært her jeg er nå. Jeg takker ham virkelig for alt.

Tøff fødsel

Da nyheten om at Williams og Ohanian hadde født en liten jente ble kjent, var det mange som jublet. Og gleden delte tennisstjernen med fansen i sosiale medier.

Men selv om alt har sett rosenrødt ut fra utsiden, avslørte imidlertid Williams i februar at fødselen var så dramatisk at hun holdt på å miste livet.

«Jeg døde nesten etter at jeg fødte datteren min», skrev Williams i et innlegg på CNNs hjemmeside.

Såret fra keisersnittet åpnet seg

36-åringen fortalte at hun hadde et relativt enkelt svangerskap, men at datteren ble født via et hastekeisersnitt etter at hjerterytmen hennes falt drastisk. Likevel gikk operasjonen fint.

«Før jeg visste ord av det, lå Olympia i armene mine. Det var den mest fantastiske følelsen jeg noen gang har opplevd i livet mitt. Men bare 24 timer etter fødselen, levde jeg seks dager i uvisshet», delte hun videre på nettsiden.

Williams lider av lungeemboli, som ifølge NHI.no er en tilstand som gjør at en eller flere arterier i lungene blir blokkert av en blodpropp.

Fordi 36-åringen har en medisinsk historie med dette problemet, kontaktet hun legene med en gang hun begynte å slite med å puste, forklarte hun.

En rekke komplikasjoner ble utløst, og tennisstjernen begynte å hoste så intenst at såret fra keisersnittet åpnet seg.

«Jeg måtte gjennom en ny operasjon, og da fant legene en stor hematom - en hevelse med blodansamling i magen min. Deretter returnerte jeg til operasjonssalen for en prosedyre som forhindrer blodpropper i å ta seg til lungene mine. Da jeg endelig kom hjem til familien min, måtte jeg tilbringe de første seks ukene som nybakt mamma i sengen», forklarte hun.

Bare en måned senere var derimot Williams på bena igjen og viste seg frem for første gang siden fødselen under den årlige Glamour Woman of the Year Awards i New York.

LES OGSÅ: - Jeg blir så trist av å tenke på at dette kanskje er slutten