Nektet å betale regning på 19,5 millioner

Men nå må Ole Robert Reitan punge ut til elektrikerfirma.

FAR OG SØNN: Ole Robert Reitan er sønnen til Rema 1000-gründer Odd Reitan. Her er de to fotografert sammen under sentralbanksjefens årlige tale og middag i Oslo i 2012. Foto: Stella Pictures
FAR OG SØNN: Ole Robert Reitan er sønnen til Rema 1000-gründer Odd Reitan. Her er de to fotografert sammen under sentralbanksjefens årlige tale og middag i Oslo i 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO:  Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan (41) og kona Monica Tønnesen Reitan holder i disse dager på å pusse opp en luksusbyvilla på fasjonable Frogner i Oslo.

Nå er han i retten dømt til å betale 19,5 millioner til elektrikerfirmaet Totaltek, skriver Dagens Næringsliv.

Reitan har nemlig nektet å betale en elektrikerregning, som ham i utgangspunktet fikk opplyst at kom til å koste 11,2 millioner kroner. Men da regningen steg med 8,3 millioner, nektet 41-åringen å betale Totaltek.

Elektrikerfirmaet svarte med å saksøke forretningsmannen, og Reitan har i retten blitt dømt til å betale regningen på 19,5 millioner kroner, samt Totalteks saksomkostninger på 1,3 millioner.

I retten har Reitans forsvarer argumentert med at sluttsummen på flere millioner kroner mer enn først estimert kom som et sjokk på ekteparet:

«Byggherren var opptatt av kostnadene underveis. En sluttregning bør aldri komme som et sjokk for den som mottar den. Det er uforståelig hvordan Totaltek i mars 2012 kunne anslå en totalpris på 12,6 millioner kroner, for så å presentere en sluttregning på 19,5 milliioner kroner i løpet av april og mai. Beløpet lar seg ikke forklare», ble det fremholdt i retten ifølge Dagens Nærlingsliv. 

Men dette argumentet var ikke sterkt nok for retten, som denne uken slo fast at Reitan altså blir nødt til å betale hele regningen til Totaltek.

Ifølge avisen kjøpte paret villaen i Eilert Sundts gate i Oslo i 2009, og selv om prisantydningen var på 70 millioner fikk Reitan-ekteparet boligen for 39,5 millioner.

LES OGSÅ: Truet med å drepe Miranda Kerr