Nicole Kidman:

- Nektes å komme i sønnens bryllup

Religiøse problemer skal skape familiesplid.

IKKE PÅ GJESTELISTA: Kidman har ikke fått noen invitasjon til sønnens forestående bryllup. Foto: NTB Scanpix
IKKE PÅ GJESTELISTA: Kidman har ikke fått noen invitasjon til sønnens forestående bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Tom Cruise (56) har i mange år vært kjent for å være en stor tilhenger av den mye omtalte scientologikirken, og går for å være bevegelsens mest kjent ansikt. Han har vært medlem i den kontroversielle bevegelsen siden 1990, og er bare en av mange berømtheter som har sverget sitt troskap til kirken.

Cruise har snakket svært varmt om scientologikirken, og også fortalt åpent om hvordan han lever etter kirkens premisser.

Barna hans, Isabella Jane Cruise (26) og Connor Cruise (24), er i likhet med sin far også en del av scientologikirken. De to barna har han med sin ekskone, den berømte skuespilleren Nicole Kidman (51), som han var gift med fra 1990 til 2001.

Når yngstesønnen Connor om kort tid skal gifte seg, skal Tom Cruise ha satt ned foten for at ekskona Nicole Kidman får delta i bryllupet. Det skriver Daily Mail.

DEN GANG DA: Tom Cruise og Nicole Kidman var sammen fra 1990 til 2001. Nå blir angivelig ikke Kidman invitert i sønnen deres, Connor, sitt bryllup. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Tom Cruise og Nicole Kidman var sammen fra 1990 til 2001. Nå blir angivelig ikke Kidman invitert i sønnen deres, Connor, sitt bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sterkt kritisk

24-åringen, som også er aktivt medlem av scientologikirken, skal ganske snart gifte seg med sin italienske kjæreste Silvia, men nå skal det altså være klart at moren hans ikke er velkommen i vielsen.

- Tom står bak dette, og da blir det som han har bestemt. Tom skal ha ringt, og Connor var enig, har en kilde nylig fortalt til nettstedet Radaronline.

- Han tilber faren sin, og ville aldri yppet til strid med ham, hevder kilden videre.

FAR OG SØNN: Tom Cruise og den adopterte sønnnen Connor har et godt forhold. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Tom Cruise og den adopterte sønnnen Connor har et godt forhold. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Connors utvalgte skal også være en del av den verdensomspennende scientologikirken. Ifølge Daily Mail skal Cruise komme svært godt overens med sin kommende svigerdatter, og han skal være glad for at han har funnet tonen med en som også er scientolog.

Årsaken til at Cruise har nektet Kidman å være i bryllupet, skal ha sammenheng med nettopp religionen.

Hun har tidligere være skeptisk til å uttale seg om religionen som eksmannen og barna sverger til, og føler at hun har gått glipp av mye i barnas liv, ifølge Daily Mail.

Tom og Nicole skal også ha kranglet i årevis, og etter at paret gikk hver til sitt i 2001, var det Cruise som fikk omsorgsretten for de to barna. Kidman var i sin tid også medlem i bevegelsen, men brøt etter hvert med troen.

Hyllet farens tro

Kidman deltok heller ikke i datteren Isabellas bryllup i London for noen år siden, til tross for hun befant seg i byen. Heller ikke Cruise var til stede - angivelig fordi han var opptatt med jobb.

Nylig uttalte datteren Isabella seg om hvordan scientologi-kirken angivelig reddet livet hennes, ifølge The Sun.

Det er i en e-post, som er blitt sendt til flere scientologer i London, at 26-åringen hyller organisasjonen.

I den sjeldne e-posten forteller Isabella at hun har kvalifisert seg til å bli en auditør for scientologi-kirken, som angivelig betyr at hun kan spørre ut andre tilhengere om deres dypeste og mørkeste hemmeligheter ved hjelp av en slags løgndetektor.

Isabella er bosatt i London, og har visstnok studert scientologi der. I e-posten oppfordrer 26-åringen andre scientologi-tilhengere til å gjennomføre samme studie som henne selv.

- Jeg ble den irriterende jenta i organisasjonen som hele tiden pratet om hvor fantastisk utdanningen er og hvor fenomenal praksisen er, skrev Isabella blant annet i e-posten.

I e-posten, gjengitt av den britiske avisen, benytter Isabella også anledningen til å takke faren sin, Tom Cruise.

- Tusen takk til faren min for alt. Til Cass. Til Tash. Jeg hadde druknet i problemene mine hvis dere ikke hadde vært der og støttet meg, og hjulpet meg gjennom forberedelsene.

Tom Cruise er kjent for å gjøre mange av sine egne stunts i filmene sine. Her er han på rød løper for Mission Impossible 5, der han blant annet hang fra et fly. Vis mer

Påvirket forholdet til barna

Tom Cruise adopterte Isabella og sønnen Connor sammen med ekskona Nicole mens de var gift. Etter at de skilte seg i 2001 var det Tom som fikk foreldreretten for barna, og oppdro dem i scientologikirken.

Nicole på sin side meldte seg ut av organisasjonen, og hun har tidligere uttalt at dette har påvirket forholdet til Connor og Isabella.

Oscar-vinneren uttaler seg sjelden om sine to eldste barn, men i et intervju med det australske magasinet Who i november gjorde hun et unntak.

- Jeg er veldig privat rundt dette. Jeg blir nødt til å verne om disse forholdene. Jeg vet med 150 prosent sikkerhet at jeg ville ofret livet mitt for barna mine, for det er det som er meningen med livet mitt, sa hun til bladet.

LES OGSÅ: Hylles av Beckham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer