Nekter TV-frierne å innlede romanser

- Jeg vet det var noen som var skeptiske, sier frier om kanalens kjærlighetsnekt utenfor innspillingen.

<strong>KRITISK FRIER:</strong> - Det var en som hadde en formening om at det ble vanskelig dersom denne personen møtte en han likte. Han slapp unna tror jeg, sier en «Jakten»-frier til Seher.no. Foto: TV 2
KRITISK FRIER: - Det var en som hadde en formening om at det ble vanskelig dersom denne personen møtte en han likte. Han slapp unna tror jeg, sier en «Jakten»-frier til Seher.no. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fire bønder er i full gang med å jakte på kjærligheten i TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Mandag er det klart for en ny episode, og denne gangen skal to av bøndene, Linda Bjørnes og Roar Husetuft, velge fire av fem friere som de vil ha med seg videre i programmet.

Seher.no har kommet i besittelse av kontrakten årets TV-friere måtte skrive under på før de fikk bli med i produksjonen av kjærlighetsrealityen. Der kommer det blant annet fram at TV 2 og produksjonsselskapet nekter dem å innlede romanser med personer utenfor produksjonen under hele produksjonsperioden. Produksjonsperioden varer ifølge kontrakten til og med desember, mens opptaksperioden går til slutten av oktober.

«Deltageren forplikter seg til å unngå i produksjonsperioden å innlede kjærlighetsforhold med andre personer enn de som søker kontakt igjennom TV-produksjonen», står det skrevet i frierkontrakten.

Kjærlighetssøkende friere Seher.no har vært i kontakt med bekrefter at nettopp dette punktet har vekket reaksjoner blant enkelte.

- Det var mange som lurte på det punktet, ja. Selv har jeg prøvd å holde meg litt borte fra byen og slike ting. Men etter hva jeg forsto er punktet kanskje ikke så strengt som man kan få inntrykk av, selv om det jo er noen friere som har nevnt det, sier en «Jakten på kjærligheten»-frier til Seher.no.

Så langt skal det ha gått, at minst én av deltagerne skal ha nektet å godta punktet. Dermed gjorde produksjonen et unntak overfor ham eller henne.

- Jeg vet at noen var skeptiske. Det var en som hadde en formening om at det ble vanskelig dersom denne personen møtte en han likte. Han slapp unna tror jeg, forteller en «Jakten»-frier til Seher.no.

- Forholder du deg til dette punktet, eller synes du det er greit å innlede kjærlighetsforhold til tross for at du har skrevet under en kontrakt?

- Om man treffer en man liker vil det være vanskelig å gjøre noe med tror jeg. Men det ville kanskje vært ok i så fall å være mye hjemme eller hos den personen. Men jeg har ærlig talt ikke tenkt så mye på dette punktet, selv om det selvfølgelig er litt strengt. Vi fikk aldri forklart hvilken straff vi ville få dersom vi brøt punktet heller.


En av de andre frierne Seher.no har vært i kontakt med i TV 2s bonderomantikk denne høsten synes ikke det ligger noe kritikkverdig i kontrakten kanalen har utformet.

- Jeg synes egentlig at det er helt greit at det er sånn. Man går inn i dette med håp om å finne kjærligheten, og da synes ikke det er noe feil i det. Jeg vet ikke helt hvordan de andre frierne forholder seg til dette, men jeg regner med at folk forstår at det er sånn, mener frieren.

- Fakta er jo at de ikke får innlede forhold til andre mens opptakene går, og de er avsluttet i slutten av oktober. Det er jo helt innlysende når de er med i Jakten på kjærligheten. Når de er ute av serien derimot kan de selvsagt gjøre som de vil, sier presseansvarlig for «Jakten på kjærligheten» i TV 2, Katrine Wergeland til Seher.no.

 
- Har dere opplevd at friere har brutt dette punktet?


- Jeg kan ikke huske at noen av frierne har innledet forhold før de har vært ferdig med opptakene, men det er jo også et gap fra de er ferdig til det vises på TV, sier Wergeland.

Hun mener de ikke har fått reaksjoner fra deltagerne på dette.

- Forstår dere at et slikt kontraktspunkt kan vekke reaksjoner?


- Selvsagt kan et slikt punkt skape reaksjoner, men nå er det slik at er man med i en produksjon så må man binde seg til kontrakter, sier Wergeland.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Derfor uteble hun fra Jakten-valget  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer