Nekter ny hjerneoperasjon

- Han vil ikke ta sjansen på noe som kan gjøre ham verre.

VIL IKKE OPERERES: Michael J. Fox nekter å la seg hjerneoperere før legene kan garantere at operasjonen vil gi et bedre resultat.  Foto: All Over Press
VIL IKKE OPERERES: Michael J. Fox nekter å la seg hjerneoperere før legene kan garantere at operasjonen vil gi et bedre resultat. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO:  «Tilbake til fremtiden»-stjernen Michael J. Fox (49) har de siste månedene gjort store framskritt i kampen mot Parkinsons-sykdommen, som tvang ham til å legge karrieren på is i 2000.

80-tallsikonet har kjempet beinhardt mot sykdommen, men i vinter kunne National Enquirer avsløre at  nye behandlingsmetoder og medisiner har gjort ham i stand til å fungere nesten som normalt, og skuespilleren ble hyllet som et «medisinsk mirakel».

I 1998 gjennomgikk Fox en hjerneoperasjon, og inngrepet, som var vellykket, skal ha redusert skjelvingene skuespilleren hadde i venstre side av kroppen. 

Det tok imidlertid ikke lang tid før høyre side også begynte å bære preg av sydommen, og flere leger har nå anbefalt ham å gjennomgå en ny operasjon.

I et ferskt intervju med Dr. Sanjay Gupta i CNN fortalte imidlertid Fox at han ikke ønsker å gjennomføre en ny operasjon før legene kan garantere et bedre resultat, skriver Aftonbladet.

- Han vil ikke ta sjansen på noe som kan gjøre hans tilstand verre enn den er nå, sier en kilde.

Fox skal også ha uttalt at han ønsker å tilbringe den tiden han har igjen med sin kone, skuespilleren Tracy Pollan, og parets fire barn - Sam (21), tvillingene Schyuler og Aquinnah (15) og Esme (8).

- Michael vet at en ny operasjon kan føre til dramatiske forbedringer. Men han vet også at det er en risiko for at den kan gjøre ham svært handikappet, eller til og med koste ham livet. Han vil ikke ta sjansen på at Tracy kan bli alene med barna, sier kilden videre.

Fox ble diagnostisert med Parkinsons i 1991, og i stedet for å gjennomgå mer kirurgi, ønsker han å vente til et tidspunkt der man kan garantere at inngrepet vil gjøre ham bedre.

Frem til det benytter han medisiner som til en viss grad holder sykdommen i sjakk, skriver amsvans.com.

- Det handler om å være komfortabel og kunne fungere på et daglig basis, sa Fox under intervjuet med Gupta.

Skuespilleren er også svært aktiv i arbeidet mot Parkinsons, og driver organisasjonen The Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hyllet som et medisinsk mirakel