Melina Johnsen:

Nekter for karantenebrudd

Etter en godt dokumentert ferie i Dubai, refses reality-deltaker Melina Johnsen for å ha brutt karantene.

I KARANTENE: Realitydeltaker Melina Johnsen måtte i ti dagers karantene som følge av en tur til Dubai. I sosiale medier er det mange som har reagert på at 24-åringen legger ut bilder fra restaurantbesøk - før det ti dagene er omme. Foto: Toke Mathias Riskjær/Discovery
I KARANTENE: Realitydeltaker Melina Johnsen måtte i ti dagers karantene som følge av en tur til Dubai. I sosiale medier er det mange som har reagert på at 24-åringen legger ut bilder fra restaurantbesøk - før det ti dagene er omme. Foto: Toke Mathias Riskjær/Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli skrev Se og Hør om at «Ex on The Beach»-deltakeren Melina Johnsen (24 og venninna Jamilla Wais (25) hadde reist på ferie til Dubai - et land som er markert som rødt på FHIs oversikt - noe som betyr at reisende må i ti dagers karantene ved retur til Norge.

Da Se og Hør snakket med realitydeltakerne i juli, fortalte de at de var innforstått med at de måtte i karantene etter ferien til Dubai.

Derfor er det mange som har klødd i seg hodet over at Johnsen den siste tiden har delt en rekke bilder av seg selv i sosiale medier - blant annet på restaurant.

Bildet ble lagt ut før det hadde gått ti dager siden reisen, og mange av 24-åringens følgere har spurt om hvorfor hun ikke sitter i hjemmekarantene.

Blant dem er tidligere fotballspiller Mads Hansen, som de siste årene har tatt på seg en rolle som influenserkritiker.

Han kommenterte under innlegget til Johnsen, hvor han stilte spørsmål med hvordan hun kunne være på restaurant når hun skulle vært i karantene.

Overfor Se og Hør nekter Johnsen for at hun har brutt karantenen, og viser til sitater hun har gitt VG.

– Det stemmer ikke. Dette er tatt helt ut av kontekst, sier hun til avisen.

REAGERER: Det blir drama i «Ex on the Beach» når Daniel hooker med Melina foran eksforloveden, Ariel. Vis mer

Hun forklarer blant annet at hun tok en coronatest på flyplassen i Dubai, som viste seg å være negativ.

Til tross for det hevder hun at hun satt i karantene. Hun skal som følge at hjemmekarantenen ha ønsket å legge ut et bilde på Instagram.

- Jeg må få lov til å dele et fint bilde uten at folk klikker på meg, sier hun til VG.

Negativ coronatest fritar en imidlertid ikke fra karantene, ifølge FHIs retningslinjer.

REFSES FOR DETTE: Melina Johnsen hevder at hun var i karantene, til tross for at hun la ut et bilde på Instagram fra en restaurant. Foto: Skjermdump/Instagram
REFSES FOR DETTE: Melina Johnsen hevder at hun var i karantene, til tross for at hun la ut et bilde på Instagram fra en restaurant. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer

Hun går også hardt ut mot Hansen, som hun mener burde ha all fakta på bordet før han lager en sak ut av noe.

Også Keiino-profil Alexandra Rotan reagerer i kommentarfeltet.

«Er det virkelig så vanskelig å overholde relativt enkle regler fra myndighetene? Du har vært i utlandet, og så klarer du ikke å holde deg hjemme i ti dager? Hva om du nå er med på å dra inn enda mer smitte til landet vårt», skriver hun, før hun avslutter med å kalle Johnsen «egoistisk, barnslig og idiotisk».

Karantenebrudd kan straffes med bot på opp til 20 000 kroner, eller subsidiært 15 dagers fengsel, slo riksadvokaten fast i mars. Å bryte karanteneplikten er i strid med forskriften om karanteneregler, som har hjemmel i smittevernloven.

Ifølge Helse-Norge bør de som er i reisekarantene oppholde seg i sitt eget hjem de ti dagene, og de bør ikke oppsøke offentlige steder som kafeer og butikker.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Wais, som for øvrig ikke er anklaget for karantenebrudd, men var på samme Dubai-tur.

LES OGSÅ: - Kan ikke gå på seks måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer