Nekter for å ha «stjålet» TV3-suksess

- Her er det helt andre kriterier som ligger til grunn, mener programdirektør i TVNorge og FEM, Eivind Landsverk.

SKIFTER BEITE: - Vi har holdt kontakten med TV3 hele tiden, vi, bransjen er jo bitteliten i Norge. Men vi ønsker dem lykke til, så skal vi kose oss med vårt konsept, sier «Modell for 1 dag»-aktuelle Vendela Kirsebom, som her er avbildet sammen med Ja Foto: Anders Myhren/Seher.no
SKIFTER BEITE: - Vi har holdt kontakten med TV3 hele tiden, vi, bransjen er jo bitteliten i Norge. Men vi ønsker dem lykke til, så skal vi kose oss med vårt konsept, sier «Modell for 1 dag»-aktuelle Vendela Kirsebom, som her er avbildet sammen med Ja Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Se videointervjuet med Jan Thomas, Vendela Kirsebom, Ingeborg Heldal og Eivind Landsverk nederst i saken!

SEHER.NO: Høylytte diskusjoner har den seneste tiden pågått mellom TVNorge og TV3. Årsaken er et stadig økende antall programmer med nogenlunde samme innhold, sist da TVNorge valgte å kjøre igang med «Ja, vi elsker Hollywood» etter at konkurrenten hadde hatt suksess med «Svenska Hollywoodfruar».

En av de store nyhetene under torsdagens høstlansering for TVNorge og søsterkanalen FEM vil garantert fyre opp under den debatten.

- Et bredere format
I 2008 hadde TV3 stor suksess med blant andre Jan Thomas Mørch Husby (42), Vendela Kirsebom (43) og Ingeborg Heldal (36) i programmet «Top Model». Nå går kanalen igang med innspillingen av enda en «Top Model»-sesong - dog uten noen av disse ved roret. I stedet har trioen valgt å fortsette karrieren på FEM, i programmet «Modell for 1 dag»...

- Forskjellen på dette og «Top Model» er at dette er i et mye bredere format - vi er på utkikk etter mange forskjellige jenter. Noen er større, mer formfulle, mens andre er petite. Showet kommer til å by på mange overraskelser. Det er et annerledes konsept, sier Jan Thomas til Seher.no.

I «Top Model» hadde Vendela rollen som programleder og dommer, mens Jan Thomas var coach og Heldal fungerte som dommer. I det nye modellprogrammet er Vendela igjen programleder og dommer, mens de to andre leder hvert sitt team.

- Dette programmet vil være avsluttende i hver episode, og det er derfor ikke snakk om en stor modellkontrakt man vinner mot slutten. Her ser vi etter mange ulike typer for å vise bredden innenfor modellbransjen, forteller Heldal til Seher.no.

- Helt andre kriterier
TV3 ønsker overfor Seher.no ikke å kommentere FEMs nye satsning med den samme trioen som de selv satset på i 2008. Årsaken er at de av prinsipp ikke kommenterer andre kanalers programmer.

Jan Thomas Mørch Husby har heller ikke veldig lyst til å mene noe i den ene elle andre retningen.

- Det er et kjempegodt spørsmål for Eivind Landsverk og Trygve Rønningen. Vi er rett og slett bare gledesspredere. Jeg storkoste meg i Top Model, og etterfølgerne våre der har kjempestore sko å fylle - fordi vi gikk inn med livet som innsats. Men nå er vi på vei til nye og bedre ting.

Programdirektør i TVNorge og FEM, Eivind Landsverk, mener at «Modell for 1 dag» er noe helt annet enn «Top Model».

- Disse tre har utrolig store fagkunnskaper om både fashion, mote og det å være modell. Denne verden er veldig mangfoldig, og i vårt konsept handler det om å finne konsepter som passer til et bestemt oppdrag, de skal finne for eksempel en brillemodell eller en lipglossmodell. Og da er det helt andre kriterier som ligger til grunn enn hva Top Model har i dag, forteller han.
 
Har hatt kontakt med TV3
I «Top Model» fikk Vendela Kirsebom kritikk av flere deltagere for sin strenge væremåte, blant annet ble hun omtalt som en «isdronning». Akkurat det bryr hun seg ikke om lenger, ifølge henne selv.

- Nei, egentlig ikke. På mange måter er det morsomt å spille forskjellige roller. Det var det det var, og jeg er jo den jeg er. Men det er jo ikke alltid morsomt å være bare den man er, det er jo også morsomt å gjøre andre ting.

- Har dere fått tilbud om å fortsette i TV3?

- Vi har holdt kontakten med TV3 hele tiden, vi, bransjen er jo bitteliten i Norge. Men vi ønsker dem lykke til, så skal vi kose oss med vårt konsept, sier Vendela Kirsebom, mens Ingeborg Heldal hevder at hun ikke har hørt noe som helst fra TV3-hold.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Tone er ikke klar for å bli mamma.

Se videointervjuet med Jan Thomas, Vendela Kirsebom, Ingeborg Heldal og Eivind Landsverk her:[obj:media:8687]