Nekter datteren å bli modell

Vendela Kirsebom ønsker ikke at datteren skal gjøre samme feil som henne.

UTDANNELSE FØRST: Vendela vil at datteren skal få seg en god utdannelse før hun prøver seg som modell. Foto: Stella Pictures
UTDANNELSE FØRST: Vendela vil at datteren skal få seg en god utdannelse før hun prøver seg som modell. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:   Vendela Kirsebom (46) har vært supermodell i en årrekke og ble oppdaget allerede som 13-åring på en restaurant i Sverige. 32 år senere har hun prydet mange av verdens største motemagasiner og vist frem klærne til noen av verdens fremste designere. Nå er det Kirseboms datter Julia (15) som går i mammas fotspor.

Nylig ble datteren tilbudt å møte den kjente motefotografen Bruce Weber, men det ville ikke Vendela gå med på å la datteren gjøre. Det forteller hun i et nytt intervju med VG i dag.

- Vi kunne ikke ha dratt midt i eksamenstiden med alt det innebar av jetlag og så videre. Men det er sprøtt å tenkte på at da jeg var på Julias alder, skaffet jeg meg min egen leilighet og dro til Paris og MIlano for å jobbe som modell. Jeg sluttet etter det første året på videregående. 16 år gammel fikk jeg mitt første show i Paris, det var for Versace, sier Vendela til VG.

Kirsebom forteller at hun hele tiden har savnet det å ha en utdannelse, og at hun angrer på at hun ikke har fullført skolen. Derfor vil hun ikke at datteren skal føle det samme når hun blir eldre.

- Skole er ekstremt viktig og enda viktigere enn da jeg vokste opp. Er du aktuell for motebransjen som 15-åring, er du også det om noen år. Begynner man å gå inn i dette tidlig og får tilbud om store kampanjer, kan det bli vanskelig å si nei. Men kunnskap om matte og naturfag er viktigere. Jeg har savnet en utdannelse, sier Vendela til avisen.

LES OGSÅ:   - Jeg vil være en god mor 


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer