Gigi Hadid og Victoria's Secret:

Nekter å vise seg frem i undertøyet i Kina

Supermodellen trekker seg fra den eksklusive motevisningen til Victoria's Secret.

TREKKER SEG: Gigi Hadid (her i 2015) blir ikke å se i årets storslåtte Victoria's Secret-moteshow. Det har hun selv annonsert på Twitter. Nå spekuleres det i om en skandalevideo kan være grunnen. Foto: Invision/ AP/ NTB scanpix
TREKKER SEG: Gigi Hadid (her i 2015) blir ikke å se i årets storslåtte Victoria's Secret-moteshow. Det har hun selv annonsert på Twitter. Nå spekuleres det i om en skandalevideo kan være grunnen. Foto: Invision/ AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Gigi Hadid (22), som i fjor dro inn over 74 millioner kroner på modellvirksomheten sin, har de par siste årene vært et av trekkplastrene på det berømte undertøysshowet til Victoria's Secret.

Men nå har supermodellen brått trukket seg fra mandagens planlagte visning i Shanghai i Kina.

KJENT FAMILIE: Gigi med modellsøsteren Bella Hadid (t.v.) og deres mor Yolanda Foster. Foto: NTB Scanpix
KJENT FAMILIE: Gigi med modellsøsteren Bella Hadid (t.v.) og deres mor Yolanda Foster. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere medier, deriblant W Magazine og Yahoo News, har omtalt moteskandalen. Hadid skulle etter planen være med i showet, men har nå valgt å trekke seg.

Hun forklarer ikke grunnen bak den plutselige exiten fra showet, som hun var med i for første gang i 2015, men flere spekulerer altså i om det kan ha noe med en videosnutt å gjøre.

Lagde skjeve øyne

Tidligere i år la søsteren hennes, Bella Hadid, ut en video av Gigi. Hun gjorde øynene sine smale, mens hun holdt en Buddha-formet kake. Det fikk flere kinesere til å reagere, og Hadid følte i september at hun måtte legge seg flat.

På Weibo, som kan sies å være Kinas svar på Facebook, la hun ut en melding der hun sa at det aldri var meningen å såre noen, og at hun respekterer og elsker det kinesiske folk.

Kryptisk melding

En pressetalsmann for Victoria's Secret nektet å svare på om dette var noe av grunnen til at hun trakk seg. AFP spurte også om det kunne ha noe å gjøre med kinesiske myndigheter, men også det spørsmålet forble ubesvart.

I Hadids kryptiske melding på Twitter, der hun annonserte at hun ikke skulle delta, skrev hun følgende:

«Jeg er så lei meg for at jeg ikke får dratt til Kina i år. Jeg elsker VS-familien min, og jeg kommer til å tenke på alle jentene mine. Jeg gleder meg til å se på det vakre showet, og gleder meg allerede til neste år», skrev hun på Twitter.

Flere påstander

Meldingen har fått flere kinesere til å reagere. På nevnte Weibo kommer flere med meldinger som indikerer at Hadids plutselige exit var på sin plass.

«Nå fikk jeg plutselig et mye bedre inntrykk av VS. Om hun hadde kommet, ville jeg aldri kjøpt undertøy derfra i hele mitt liv», skriver en bruker ifølge Yahoo.

POPULÆR MODELL: Gigi Hadid er en av verdens mest kjente modeller. Foto NTB Scanpix
POPULÆR MODELL: Gigi Hadid er en av verdens mest kjente modeller. Foto NTB Scanpix Vis mer

På Twitter kommer flere med meldinger som ligner på kinesernes.

«Det er det du fortjener etter en såpass støtende video. Du og den hvite ræva di klarte ikke å si unnskyld, engang. Vi har Bella, så vi klarer oss», skriver en.

22-åringen har ikke kommentert noe selv rundt grunnen. Hun er derimot ikke den eneste supermodellen som nå trekker seg fra showet. De russiske toppmodellene Julia Belyakova, Kate Grigorieva og Irina Sharipova, samt ukrainske Dasha Khlystun, skal angivelig være nektet visum til Kina.

Vil ekspandere i Kina

Verdens best betalte modeller sprader i Victoria's Secret-showene ned catwalken i luksusundertøy, gjerne dekorert med englevinger, glitter og diamanter.

Undertøysmerket har i år forsøkt seg på nok et marked - Kina. De åpnet sin første flaggskipsbutikk tidligere i år, og skal etter planen ha årets store motevisning i Shanghai på mandag.

Det ryktes at flere stjerneartister skal opptre, og et sterkt modellag er allerede booket. Men det blir altså uten Hadid.

En talsperson for merket sier at de ikke ønsker å kommentere påstandene, fordi de omhandler kinesiske myndigheter.

Moteshowet skal denne gangen vises på amerikansk tv den 28. november, i kontrast til tidligere, da det har rullet over skjermene i desember. Modeller som Lily Aldridge, Adriana Lima og Karlie Kloss er allerede bekreftet til showet.

LES OGSÅ: - Kylie liker ikke hvordan kroppen hennes endres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer