<strong>TILBAKEHOLDEN:</strong> 32-åringen snakker aldri om privatlivet sitt og syntes cyberspace er skummelt. Hun vil selv bestemme over sitt eget ettermæle. Foto: All Over Press
TILBAKEHOLDEN: 32-åringen snakker aldri om privatlivet sitt og syntes cyberspace er skummelt. Hun vil selv bestemme over sitt eget ettermæle. Foto: All Over Press Vis mer

Nekter å være sexsymbol

Svenske Tuva Novotny mener dagens framstilling av kvinner hører 1940-tallet til.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: ”Dag”-stjernen Tuva Novotny (32) tar det som et komplement om noen syntes hun er vakker, men hun nekter å la seg presse av skjønnhetsidealer.

32-åringen ble kjendis som 16-åring da hun debuterte i den svenske såpeserien ”Skilda världer”. Hun merket allerede da hvilke krav som stilles til unge jenter, og mener vi lever etter 1940-tallets kvinneideal.

- Vi ser sterke kvinner overalt, men likevel poserer de med halvåpen munn foran kamera. Hvis jeg hører at jeg passer inn i en slik rolle, sier jeg bare ”no fucking way”, sier hun smilende til Dagbladet.

Tuva nekter konsekvent å snakke om privatlivet sitt, og er ikke på facebook. Hun vil selv kontrollere hvilke bilde av henne selv som lever videre - også i media.

- Jeg gjør ikke forsider med mindre jeg er del av det selv. Jeg nekter å bli formpresset etter et estetisk ideal jeg syntes det er vanskelig for unge mennesker å forholde seg til, sier den svenske skuespilleren til avisa.
  

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Tenkte at dette er for drøyt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer