Harvey Weinstein-skandalen:

Nekter å ta avstand fra Weinstein etter overgrepsanklagene

- Jeg mener at man skal vente til dette blir en rettssak, sier Oliver Stone.

IKKE MED PÅ PIPEKONSERTEN: Filmskaper Oliver Stone, her fotografert med Angelina Jolie i 2004, vil ikke slutte seg til fordømmelsen av Harvey Weinstein. Jolie er blant kvinnene som har stått fram og anklaget Weinstein for sextrakassering de siste dagene. Foto: AP/ NTB Scanpix
IKKE MED PÅ PIPEKONSERTEN: Filmskaper Oliver Stone, her fotografert med Angelina Jolie i 2004, vil ikke slutte seg til fordømmelsen av Harvey Weinstein. Jolie er blant kvinnene som har stått fram og anklaget Weinstein for sextrakassering de siste dagene. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Forrige uke slo The New York Times' avsløringer om at filmprodusenten Harvey Weinstein (65) skal ha bedrevet sextrakassering mot kvinner gjennom tre tiår, ned som en bombe i Hollywood.

Den siste uka har en rekke kjendiskvinner stått fram med sine historier om Weinstein, deriblant Oscar-vinnerne Gwyneth Paltrow (45) og Angelina Jolie (42).

65-åringen er også blitt anklaget for voldtekt, anklager Weinstein har avvist på det sterkeste.

Filmmogulen har fått sparken fra sitt eget produksjonsselskap, kona Georgina Chapman (41) har gått fra ham etter ti års ekteskap, og en rekke store filmstjerner har fordømt ham offentlig.

Stjernene som støtter ham, som skandaleombruste Lindsay Lohan (31), er tilsynelatende i stort mindretall, men nå får Weinstein støtte fra uventet hold.

Regissør og filmprodusent Oliver Stone (71) tar nå til orde mot det voldsomme trykket mot Weinstein. Det gjør han i et intervju fredag morgen, under Busan internasjonale filmfestival i Sør-Korea.

- Vil ikke kommentere sladder

Ifølge The Hollywood Reporter ble Stone spurt om sin reaksjon på anklagene mot Weinstein, og hvorvidt han var klar over de mange ryktene som skal ha versert om filmprodusentens oppførsel opp gjennom årene.

Saken fortsetter under bildet.

VIL IKKE FORHÅNDSDØMME: Regissør og filmprodusent Oliver Stone (71) sier at han ikke vil følge i Hollywoods fotspor å forhåndsdømme Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix
VIL IKKE FORHÅNDSDØMME: Regissør og filmprodusent Oliver Stone (71) sier at han ikke vil følge i Hollywoods fotspor å forhåndsdømme Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix Vis mer

71-åringen påpeker at han vil være forsiktig med å forhåndsdømme Weinstein:

- Jeg tror på at man skal vente til dette blir en rettssak. Jeg mener at en mann ikke bør bli dømt i et borgervernsystem. Det er ikke enkelt det han går gjennom, heller, sier Stone.

Filmskaperen, som har vunnet tre Oscar-statuetter, legger til følgende om anklagene - som foreløpig i stor grad er konsentrert rundt 1990-tallet og starten av 2000-tallet:

- I den perioden var han en rival. Jeg gjorde aldri forretninger med ham og kjente ham egentlig ikke. Jeg har hørt skrekkhistorier om alle i bransjen, så jeg kommer ikke til å kommentere sladder. Jeg kommer til å vente og se, det er det som er det riktige å gjøre, understreker Stone.

Saken fortsetter nedenfor.

Etterforsker Weinstein

Foreløpig er Harvey Weinstein verken siktet eller tiltalt for noen seksuelle overgrep, men torsdag bekreftet politiet i New York og London at de hadde åpnet etterforskning mot Weinstein, ifølge The Hollywood Reporter.

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

- Vi kan bekrefte at vi mottok en politirapport klokka 08:40 onsdag, angående et påstått seksuelt overgrep i London-området på 1980-tallet, heter det i en uttalelse fra politiet i London.

Torsdag opplyste politiet i Los Angeles overfor The Hollywood Reporter at de derimot ikke har åpnet etterforskning mot filmprodusenten.

Etter at The New York Times publiserte sin avsløring forrige uke, fulgte The New Yorker etter tirsdag denne uka.

I The New Yorkers avsløring sto tre kvinner fram og anklaget filmmogulen for å tvunget dem til sex. Kvinnene det er snakk om er skuespillerne Asia Argento, Lucia Evans og Mira Sorvino. Weinstein har altså avvist disse anklagene.

FREKKAS: Seth MacFarlane sendte et stikk mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein da han var Oscar-vert i 2013. MacFarlanes kommentar insinuerte at det som kvinnelig skuespiller lønnet seg å gi Weinstein inntrykk av at man var tiltrukket av ham. Video: CNN Vis mer

Kjent advokat trakk seg

Advokat Lisa Bloom, som tidligere har representert en rekke kvinner i saker om sextrakassering, overgrep og «hevnporno», har for øvrig valgt å trekke seg fra Harvey Weinsteins juridiske team.

Det annonserte Bloom i en melding på Twitter i helga. Blooms avgjørelse om å trekke seg som Weinsteins juridiske rådgiver kom etter flere reaksjoner mot det faktum at hun valgte å representere ham.

Selv Blooms egen mor, den kjente borgerrettsadvokaten Gloria Allred, kom med følgende uttalelse:

- Hadde jeg blitt spurt om å representere herr Weinstein, ville jeg avslått, for jeg representerer ikke personer anklaget for sextrakassering.

Overfor Vanity Fair understreket Allred imidlertid at hun ikke ønsket å kritisere datterens avgjørelse om å representere Weinstein.

LES OGSÅ: Lindsay Lohan forsvarer film-mogulen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer