Gabby Petito og Brian Laundrie:

Nekter å svare på dette

Brian Laundrie er også bekreftet død, men én ting vil ikke familiens advokat prate om.

DØDE: Brian Laundrie og Gabby Petito er begge bekreftet døde. Mens FBI mener at Petito ble drept, er ikke Laundries dødsårsak offentliggjort. Foto: Brian Laundrie/Instagram
DØDE: Brian Laundrie og Gabby Petito er begge bekreftet døde. Mens FBI mener at Petito ble drept, er ikke Laundries dødsårsak offentliggjort. Foto: Brian Laundrie/Instagram Vis mer
Publisert

Torsdag bekreftet FBI at det var Brian Laundrie (23) som ble funnet død i North Port i Florida. Laundrie-familien er i hardt vær, og beskyldes for å ha skjult 23-åringen etter at kjæresten hans, Gabby Petito (22), ble drept.

Det var Brian Laundries foreldre, Chris og Roberta Laundrie, som ba politiet om å lete i området han ble funnet.

Familiens hus har i lengre tid vært omringet av presse og mennesker som har satt opp skilt det står «Rettferdighet for Gabby» på.

OMRINGET: Laundrie-familiens hus i North Porth i Florida mens søket etter Brian Laundrie fortsatt pågikk. Foto: AP
OMRINGET: Laundrie-familiens hus i North Porth i Florida mens søket etter Brian Laundrie fortsatt pågikk. Foto: AP Vis mer

Laundrie-familiens advokat, Steven Bertolino, langer ut mot kritikerne og mener at familien bør få sørge i fred.

- Laundrie-familien har blitt offer for folk som har stått utenfor huset deres i fire uker, og de er her i dag også, noe som gjør situasjonen vanskeligere, sa han til NBC-programmet «Top Story».

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Trist uansett hva

I programmet ba han om at Laundrie-familien får fred etter at Brian Laundrie ble bekreftet død.

- Å få nyheten om at barnet ditt ikke lenger er her med deg, er trist uansett hvilken situasjon, sa han.

Gabby Petito ble funnet død i Charlton Reserve i Florida 19. september etter en bilferie med Laundrie. FBI mener at hun ble drept.

På spørsmål om hva advokat Bertolino tenker om hvordan Gabby Petitos etterlatte har det, svarte han dette:

- Som jeg har sagt et par ganger i dag, er ikke dette dagen å diskutere Gabby Petito-saken, sa han, og fortsatte:

- Jeg forstår at dette er drivkraften for alt dette, men det forklarer ikke hvorfor folk kommer med disse useriøse teoriene.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio som er funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Vil ikke prate

Advokaten kaller Laundries dødsfall for «tragisk».

- Jeg kommer ikke til å prate om Petito-familien. De har lidd et enormt tap. Som jeg sa, har to familier opplevd en stor tragedie. To unge mennesker har mistet livet, foreldrene deres lider, uansett hva som skjedde eller ikke skjedde, sa han.

- La dem være i fred

Bertolino oppfordrer menneskene som omringer Chris og Robertas Laundries hus om å dra hjem.

- De sørger, og jeg ber respektfullt om at menneskene utenfor huset drar hjem, får en god natts søvn og lar dem være i fred minst én kveld, sa han.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Advokaten ber også folk om å slutte å spekulere på hvem som drepte Gabby Petito.

- Jeg vil ikke spekulere på dødsfallet, og jeg håper at andre vil slutte å gjøre det også, og ha respekt for saken, sier han.

LES OGSÅ: Nå er dødsårsaken offentliggjort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer