HOLDER KOKEN: Selv om han når pensjonsalder, har Bjørn Sundquist ingen planer om å legge skuespillerkarrieren på hylla. Foto: NTB scanpix
HOLDER KOKEN: Selv om han når pensjonsalder, har Bjørn Sundquist ingen planer om å legge skuespillerkarrieren på hylla. Foto: NTB scanpixVis mer

Nekter å pensjonere seg

- Nei, det går ikke, sier en bestemt Bjørn Sundquist.

SEOGHØR.NO: Selv om Bjørn Sundquist har svært lang fartstid som skuespiller, ser han ingen grunn til å gi seg. I juni blir han 67 år, men å pensjonere seg er det ikke snakk om.

LANG FARTSTID: Sundquist har vært skuespiller i mange lange år. Her er han fotografert i 1987. Foto: NTB Scanpix
LANG FARTSTID: Sundquist har vært skuespiller i mange lange år. Her er han fotografert i 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det går ikke. Nei, det går ikke, sier han i et intervju med bladet Her og Nå.

Til tross for at Sundquist ofte er å se i TV-produksjoner, samt på teaterscenen, har ikke skuespilleren vært fast ansatt noe sted på nesten 20 år.

Han har livnært seg som frilanser siden 1996.

- Man kan velge mer - og velge bort. Og det kan også være et godt valg. Heller leve litt på sparebluss og ta seg litt fri.

Saken fortsetter under bildet.


Sundquist har mottatt fire Amandapriser, og i 2005 ble han kåret til århundrets mannlige skuespiller.

I starte hadde skuespilleren imidlertid ingen tro på seg selv. I 1979 var det premiere på Bjørns debutfilm «Kronprinsen » i hovedstaden.

- Da jeg hadde sett den, tenkte jeg: «Nå er jeg avslørt. Jeg kan ingenting. Jeg har prøvd så godt jeg kan, men det gikk ikke. Nå må jeg reise nordover og starte pølsebod eller noe sånt». Jeg var virkelig deprimert etter den premieren, sa han i NRK-programmet «I Larsens leilighet».

LES OGSÅ: - Jeg var virkelig deprimert

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.