Carola Häggkvist:

Nekter å kommentere millionsmell

Sangstjernens selskap går med dundrende underskudd.

MILLIONSMELL: Carola Häggkvist ønsker ikke å kommentere selskapets underskudd. Foto. NTB Scanpix
MILLIONSMELL: Carola Häggkvist ønsker ikke å kommentere selskapets underskudd. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske popartisten Carola Häggkvist (53) har blitt rammet av en millionsmell, skriver Aftonbladet. Den svenske avisen kan nå avsløre at stjernas største selskap Carola Musikproduktion AS har tapt svimlende 4,7 millioner svenske kroner.

Samtidig er den populære sangeren blitt tvunget til å betalte 30 000 svenske kroner i forsinkelsesgebyr til Bolagsverket. Selv nekter stjernen å kommentere saken.

- Jeg har ingen kommentarer akkurat nå, sier 53-åringen til avisen.

Selskapet - som er Häggkvists største - har gjennom flere år gått med millioner i overskudd, og selskapet har vært en pålitelig inntektskilde for Häggkvist - som har kunnet se egenkapitalen vokse til hele seks millioner kroner. En viktig årsak til overskuddet var 53-åringens deltakelse i TV4-programmet «Så mycket bättre».

Anmerkninger

Til tross for suksessen har 53-åringens selskaper slurvet med å levere årsrapporter, og dermed fått anmerkninger av revisor Ulf Christiansson, skriver avisen.

Som nevnt måtte sangeren i 2019 betale totalt 30 000 svenske kroner for å ha levert rapportene for sent. Häggkvist hadde levert rapportene ti måneder senere enn det loven krever - tross gjentatte påminnelser.

I BISETTELSEN: Den svenske artisten Carola var på plass i bisettelsen til den folkekjære artisten Jahn Teigen. Video: Marius Skptevik Tollaksen / Dagbladet Vis mer

Det er snakk om tre forsinkelsesgebyrer, som fordeler seg på selskapene Carola Musikproduktion AS og Maj Show AS.

Da 53-åringen leverte årsrapporten med et nødskrik i november i fjor, ble den kraftige forsinkelsen forklart med sykdom og «andre ulykkelige omstendigheter».

Tapet på 4,7 millioner kroner fordeler seg på hendelser i både 2018 og 2019 - til tross for at sangeren dro inn 4,3 millioner i andre halvdel av 2018 og første halvdel av 2019 i Carola Musikproduktion AB. Tapet endte da på 3,2 millioner for selskapet, ifølge Aftonbladet.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Årsaken til det er at eiendelene har en verdi på 4,7 millioner, men ifølge årsrapporten har det meste av pengene altså forsvunnet.

Millionsmellen fører også til at egenkapitalen krymper betraktelig - fra seks til 1,9 millioner kroner.

Verken Carola Häggkvist eller revisoren hennes Ulf Christiansson ønsker å kommentere saken overfor Aftonbladet.

LES OGSÅ: Fikk sjokk da Carola avslørte romansen deres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer