«Farmen»-festen:

Nekter å godta bot

Fredag kom det endelige svaret fra den omstridte «Farmen»-festen, etter måneder med etterforskning.

FORELEGG: Flere deltakere var i februar på fest i Finnmark. I dag kom politiets beslutning - ikke helt uten reaksjoner. Foto: Foto: Espen Solli / TV 2
FORELEGG: Flere deltakere var i februar på fest i Finnmark. I dag kom politiets beslutning - ikke helt uten reaksjoner. Foto: Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar gjennomførte fjorårets «Farmen»-gjeng en sammenkomst i Porsanger i Finnmark. Festen gikk ikke ubemerket hen, siden deltakerne blant annet festet uten å virke særlig opptatt av corona-restriksjonene.

Underveis i sammenkomsten ble det nemlig lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske.

I månedene etter har politiet i Finnmark etterforsket saken, selv om de involverte selv mente at de satte flere tiltak til verks for å kunne gjenforenes på en trygg måte.

I dag konkluderte politiet med at det har blitt gitt to bøter til arrangøren av festen, samt Idrettslaget. De får forelegg på 20 000 kroner hver.

- Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn ti personer, opplyser Morten Daae i Finnmark politidistrikt.

Knusende ro

Beslutningen førte som nevnt til at arrangøren, som i dette tilfellet er Nils Kvalvik, fikk forelegg.

Til Se og Hør forteller han at han ikke aksepterer forelegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer