LYKKELIG I BARNAS SELSKAP: Kelly Rutherford stråler sammen med datteren Helena.  Foto: NTB scanpix
LYKKELIG I BARNAS SELSKAP: Kelly Rutherford stråler sammen med datteren Helena. Foto: NTB scanpixVis mer

Nekter å gi fra seg barna

«Gossip Girl»-stjernen Kelly Rutherford fortsetter kampen for å få full omsorgsrett for Hermes og Helena.

SEOGHØR.NO: De siste tre årene har skuespiller Kelly Rutherford (46), kjent fra serier som «Gossip Girl» og «Reckless», kjempet for å få full omsorgsrett for sine to barn.

Etter at hun skilte seg fra tyskeren Daniel Giersch (41) i 2010 og hans amerikanske visa utløp, flyttet han tilbake til Monaco med sønnen Hermes (8) og datteren Helena (6).

I 2012 fikk Giersch medhold fra en amerikansk domstol i at barna skulle bo hos ham, og Rutherford har derfor vært nødt til å reise til Europa for å være med sine to barn.

Lykken var derfor stor da TV-stjernen fikk beskjed om at hun kunne ta med Hermes og Helena på sommerferie i USA.

Nekter å sende dem tilbake

Ifølge nettsiden PageSix skulle hun egentlig ha sendt barna på et fly tilbake til faren i Monaco torsdag, men «Gossip Girl» stjernen nekter å gi fra seg barna igjen.

- Ingen stat i dette landet krever at jeg skal sende vekk barna mine. Derfor har jeg besluttet at jeg ikke skal sende barna mine bort fra USA og inn i et fremmed land, sier hun.

Avtalen var nemlig at skuespilleren kun skulle ha barna i USA i noen uker i sommer, men hun hevder at det ikke finnes noen lov som sier at hun må sende barna tilbake.

- Jeg håper at denne avgjørelsen vil sette en avslutning på denne smertefulle prosessen og tillate barna mine å leve trygt i hjemlandet sitt, sier tobarnsmoren.

FANTASTISK SOMMER: - Helena lærte å sykle uten støtte i parken i går, så det var veldig morsomt. Det er fantastisk, og emosjonelt, sier Kelly Rutherford.  Foto: NTB scanpix
FANTASTISK SOMMER: - Helena lærte å sykle uten støtte i parken i går, så det var veldig morsomt. Det er fantastisk, og emosjonelt, sier Kelly Rutherford. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vanskelig tid

Tiden både før og etter skilsmissen mellom Kelly Rutherford og Daniel Giersch har vært preget av krangling. Allerede i 2009 uttalte TV-stjernen at hun fryktet at ektemannen ville forlate USA med Hermes.

- Jeg føler det er en sjanse for at han vil forlate landet med Hermes og at jeg ikke kommer til å vite hvor de er, skal Rutherford ha uttalt i retten.

Hun og ektemannen har rettmessig delt omsorg, men i praksis har hun så å si mistet omsorgsretten for de to barna.

Eksmannen fikk medhold i retten fordi han ikke har amerikansk visum. Dermed må Ruterford selv ut med alle kostnader for å besøke sine to barn.

I fjor høst gjestet TV-stjernen «Dr. Phil», der hun snakket ut om situasjonen.

- Det er utrolig smertefullt å være vitne til at barna dine går igjennom dette. Jeg ser på den smerten og lidelsen barna mine har vært igjennom, uttalte Kelly Rutherford.

FIN TID: Kelly har tilbrakt tiden godt med barna i sommer, men hun nekter å sende dem tilbake til Monaco. Her sammen med kjæresten Tony Brand.  Foto: NTB scanpix
FIN TID: Kelly har tilbrakt tiden godt med barna i sommer, men hun nekter å sende dem tilbake til Monaco. Her sammen med kjæresten Tony Brand. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det er viktig for meg at han er snill