KLAR TALE: - Jeg er ikke redd for å kjører dumperen. 70 tonn er da ingenting, mener Johan Christian.  Foto: Anders Martinsen/Se og Hør
KLAR TALE: - Jeg er ikke redd for å kjører dumperen. 70 tonn er da ingenting, mener Johan Christian. Foto: Anders Martinsen/Se og HørVis mer

Nekter å gå på trygd

Johan Christian fra «Ingen grenser» klarer ikke å holde et melkeglass, men det går som en lek å kjøre en dumper på 70 tonn!

SEOGHØR.NO: TV-sjarmøren Johan Christian fra «Ingen grenser» nekter å gå på trygd.

Mannen som må ha hjelp til å kneppe igjen skjorta, er i full jobb som sjåfør på en 70 tonn tung dumper.

 – Det å nave er ikke noe for meg. Jeg må føle at jeg er til nytte, sier Johan Christian Fjeldal (27) fra Lillesand.

Den blide sørlendingen beskrives av mange som sjarmøren i høstens TV-suksess på TV2.

– Hvorfor skal jeg deppe? Nei, sure folk er det verste jeg vet. Jeg er i full jobb, har egen bil og leilighet. Livet er topp, mangler bare en dame, sier Johan Christian med håp i blikket.

Holdt på å dø

Han er født med Cerebral Parese (CP) som følge av en fødselstabbe. Det sto om livet til både Johan Christian og mamma Unni Nyhaven (53), etter for liten oksygentilførsel under fødselen.

SJARMØR: Johan Christian Fjeldal fikk mange fans, da han deltok i TV 2-programmet «Ingen grenser» tidligere i år. Foto: TV 2
SJARMØR: Johan Christian Fjeldal fikk mange fans, da han deltok i TV 2-programmet «Ingen grenser» tidligere i år. Foto: TV 2 Vis mer

Begge overlevde, og Johan Christian synes akkurat dét er langt viktigere enn at han ble rammet av CP.

Saken fortsetter under bildet.Johan Christian snakker litt utydelig, går litt saktere enn de fleste, har ingen bevegelse i venstre hånd, men smiler av glede over at den høyre fungerer.

– Det gjør at jeg kan være i full jobb i anleggsbransjen. Jeg kjører en dumper som veier på 70 tonn helt alene. Det er montert en kule på rattet som jeg svinger dumperen med, forklarer Johan Christian.

Han leker seg glatt med arbeidsredskapen sin, men like lett som å håndtere en dumper er det ikke å knyte skolissa, holde i et melkeglass eller kneppe igjen skjorta.

– Alt det der må jeg ha hjelp til. Noen triks har jeg likevel lært meg. Det går an å bruke sugerør når jeg skal drikke av et glass, jeg kan bruke sko uten lisser og det er mulig å gå med åpen skjorte. Verre er det ikke! Det finnes en løsning på enhver utfordring, mener Johan Christian.

Spyler på do

FIN GJENG: - En knallhard gjeng som jobbet 24 timer i døgnet, sa «Ingen grenser»-programleder Odd-Bjørn Hjelmeset om Christian og de andre deltagerne som blant annet inkluderte Camilla Rambø, Hein Kvalheim og Kristine Thorud Lund. Foto: FameFlynet Norway
FIN GJENG: - En knallhard gjeng som jobbet 24 timer i døgnet, sa «Ingen grenser»-programleder Odd-Bjørn Hjelmeset om Christian og de andre deltagerne som blant annet inkluderte Camilla Rambø, Hein Kvalheim og Kristine Thorud Lund. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Balansen hans er ikke den beste. Derfor er ujevnt underlag en sikker fiende. Det fiendskapet sprakk under turen.– Du har jo ikke akkurat asfalt under skoene ute i naturen. Jeg klarte meg veldig bra med litt støtte og hjelp, sier Johan Christian.

Han har et toalett litt utenom det vanlige i leiligheten. Siden Johan Christian i svært liten grad har styrke i hendene, kan han ikke tørke seg bak. Toalettet hans har en spyledyse som sørger for at rumpa blir ren. Doen har også en føner som gjør at han blir tørr.

– Det finnes som sagt en løsning på alt, men jeg var litt spent under turen. Jeg hadde aldri gått på do ute i naturen tidligere. Det gikk bedre enn jeg hadde fryktet. Jeg griset heller ikke til noen av de tre turbukser vi fikk utdelt da turen startet!

LES OGSÅ: Både Vinnie Jones og kona rammet av kreft