Linda Evangelista:

Nekter å date etter inngrep

Den tidligere modellen åpner opp om behandlingen.

LANG KARRIERE: Supermodellen trakk seg ut av rampelyset for flere år siden. Foto: Andrea Renault / AFP / NTB
LANG KARRIERE: Supermodellen trakk seg ut av rampelyset for flere år siden. Foto: Andrea Renault / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Linda Evangelista (58) er et navn som tilsynelatende var på «alles» lepper på 80- og 90-tallet.

58-åringen dukket opp på catwalker og røde løpere verden over, før hun i senere tid valgte å trekke seg tilbake fra rampelyset.

Evangelista har tidligere fortalt om da hun gjennomgikk en kosmetisk behandling kalt «CoolSculpting», som hun har hevdet gjorde kroppen hennes permanent deformert.

I et intervju med Sunday Times forteller den tidligere modellen om hvordan behandlingen har påvirket livet hennes på flere måter.

John Northug har funnet lykken på ny. Video: Se og Hør. Reporter: Anders Ellingsen. Vis mer

- Jeg er ikke interessert (i å date red.anm.). Jeg har ikke lyst til ligge med noen lenger, og jeg har ikke lyst til å høre noen puste.

Evangelista legger til at hun ikke kan huske sist hun var på date med noen, men at det definitivt var før hun gjennomgikk behandlingen i 2016.

58-åringen har tidligere hevdet at hun har kjempet seg gjennom både følelsesmessige og fysiske smerter etter at hun tok flere «CoolSculpting»-behandlinger som ikke fungerte slik de skulle.

People har tidligere skrevet at behandlingen er en form for «fettfrysing», hvor fettcellene skal reduseres. «CoolSculpting» er godkjent av amerikanske myndigheters kontrollorgan, FDA.

FÅR DET: Linn Skåber fikk dårlig samvittighet etter dette. Video: Rød Løper Vis mer

Mellom 2015 og 2016 gjennomgikk Evangelista sju «CoolSculpting»-behandlinger som skal ha gjort kroppen hennes «permanent deformert» og «brutalt vansiret».

I fjor høst saksøkte den tidligere modellen selskapet Zeltiq Aesthetics Inc. for 50 millioner dollar i erstatning, noe som tilsvarer over 530 millioner kroner. Evangelista påsto at hun ikke har vært i stand til å jobbe etter behandlingene.

Tre måneder etter hun startet «CoolSculpting»-behandlingene oppdaget 58-åringen nemlig bulker ved hakepartiet, lårene og brystet. Områdene hun opprinnelig ønsket å redusere begynte plutselig heller å ese ut. I tillegg ble huden hard og nummen.

Etter et legebesøk i 2016 ble hun diagnostisert med paradoksal fetthyperplasi (PAH). Samtidig fikk hun vite at ingen slankekur eller treningsrutine ville hjelpe henne.