Nekter å bruke PC i bua

- Et hopprenn hadde ikke blitt det samme, sier Arne Scheie.

STOLER PÅ HODET OG PAPIR: Arne Scheie klarer seg uten PC-hjelp når han skal lose TV-seerne gjennom hoppkonkurransene under ski-VM i Holmenkollen. Foto: Scanpix
STOLER PÅ HODET OG PAPIR: Arne Scheie klarer seg uten PC-hjelp når han skal lose TV-seerne gjennom hoppkonkurransene under ski-VM i Holmenkollen. Foto: Scanpix Vis mer
Se video med Arne Scheie nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Til tross at store deler av det norske folket følger med ham foran TV-skjermen, nekter Arne Scheie (67) å ty til andre hjelpemidler enn håndskrevne lister og sitt eget hode når han skal kommentere hopp-konkurransene under ski-VM i Holmenkollen.

Til tross for at kontoret hans hos NRK er fylt med pappesker fulle av hopp-notater, nekter kommentator-veteranen å erstatte de med en bærbar PC.

- Jeg er av den gamle skolen, jeg tar vare på alt jeg har. Så går jeg igjennom det på forhånd, og tar med alt jeg mener jeg kan få bruk for, sier han til Seher.no.


Selv om Scheie innrømmer at det går med mye tid til å holde orden på det stadig økende arkivet, hevder han de grundige forberedelsene og håndskrevne notatene er noe av sjarmen med jobben som kommentator.

- Jeg hadde helt sikkert spart mye plass på å bruke en PC, men dette er måten jeg alltid har jobbet på. Før jeg begynte i fjernsynet, drev jeg for meg selv, arrangerte hopprenn og skrev resultatlister. Det har jeg også på papir.

- Et hopprenn hadde overhode ikke blitt det samme med en PC, sier han til Seher.no.

Få oversikten over TV-sendingene fra ski-VM i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Merker jeg blir tjukkere og tjukkere[obj:media:9400]