- Nei, vi er ikke like

Harel Skaat er uenig i at han er Didriks dobbeltgjenger.

POPULÆR: Israelske Harel Skaat regnes som en av favorittene i årets Eurovision, og i hjemlandet har kjekkasen en solid fanskare, særlig blant unge jenter.  Foto: Scanpix
POPULÆR: Israelske Harel Skaat regnes som en av favorittene i årets Eurovision, og i hjemlandet har kjekkasen en solid fanskare, særlig blant unge jenter. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Begge er unge og vakre, og synger mektige kjærlighetsballader.

Men ifølge israleske Harel Skaat (28) stopper likheten mellom ham og norske Didrik Solli-Tangen (22) der. 

Skaat har lenge vært omtalt som en av Didrik største konkurrenter i Eurovision 2010, mye på grunn av deres like utseende og låtbidrag. Og flere nettsteder har spekulert i om det vil bli en «kjekkasduell» mellom de to i årets konkurranse.

Til Seher.no kan imidlertid Skaat avsløre at han slett ikke er så lik Didrik som alle skal ha det til.

- Det er hyggelig å sammenlignes med han, og jeg liker sangen hans veldig godt. Men jeg synes både vi, og låtene, er ganske forskjellige. Men jeg tar det selvsagt som et kompliment, sier han.

Skaat fikk sitt store gjennombrudd i hjemlandet etter at han kom på andreplass i tv-konkurransen «Kokhav Nolad» (A Star is Born) i 2004. Og det var da særlig blant Israels mange ungjenter, at 28-åringen fra Kfar Sava ble populær.

På tross av hans lave alder, har han også rukket å vinne en rekke pretisjefulle musikkpriser i Israel, og i desember 2009 ble han altså valgt ut til å delta i Eurovision 2010, hvor han regnes som en av favorittene blant flere bettingselskaper. 

Favoritt-stempelet, er imidlertid ikke noe Skaat har tenkt så mye på. Hovedfokuset hans er nemlig på torsdagens semifinale.

- For å være ærlig har jeg ikke tenkt så mye på det favoritt-stempelet. Jeg kom hit for å ha det gøy og hygge meg, og jeg har tenkt å gjøre mitt absolutt beste, sier han.
 
Ifølge Skaat er det bare én ting som kan påvirke han negativt opp mot torsdagens opptreden. 

- Uff, ja. Det lyset dere har i det landet her, det takler jeg ikke helt. Det er så lyst hele tiden! Jeg elsker natten og mørket. Så jeg sliter litt med å få sove, og må ofte vente til ett-to på natten før det er mørkt nok til at jeg sovner. Men det skal nok gå bra det og, humrer han.

Israel er blant deltagerne i den andre semifinalen, som går av stabelen torsdag 27. mai og sendes på NRK1 fra kl. 21.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ:  - Sjekk den høyden