STÅR BRUD: Til sommeren gifter Iselin seg med lege og sexskribent Anders Danielsen Lie, også kjent fra filmene "Herman" og "Reprise". Foto: Henne
STÅR BRUD: Til sommeren gifter Iselin seg med lege og sexskribent Anders Danielsen Lie, også kjent fra filmene "Herman" og "Reprise". Foto: HenneVis mer

Nei til millionkontrakt

Supermodellen Iselin Steiro er ikke som andre modeller.

SEHER.NO: Som 14-åring ble Harstad-jenta Iselin Steiro (22) oppdaget under et førjulsbesøk med foreldrene i London. Få år senere skulle karrieren hennes ta fullstendig av og gjøre henne til en av verdens toppmodeller.

Fra høsten 2004 til høsten 2006 var Steiro et av de hotteste navnene i den internasjonale moteverdenen. Hun var i en posisjon hvor hun kunne velge å jobbe utelukkende med de beste fotografene, de største merkene og de viktigste magasinene, skriver DN.

På bransjenettstedet models.com var hun ranket som verdens fjerde viktigste toppmodell, men så sa det plutselig stopp - fra Iselin sin side.

Hun ville heller dra hjem til Norge og bli student på heltid. Hun hadde ingen drøm om å klatre helt til topp, og agentene hennes i Oslo, Paris og New York visste ikke sin arme råd.

- Jeg hadde følt en stund at jeg egentlig ikke ville holde på med dette mer. Og etter at jeg hadde tatt coverbilde til italienske Vouges augustnummer 2006, tenkte jeg "greit, det var det. Nå er det nok", forteller hun i intervjuet med Dagens Næringsliv.

Den vakre jenta understreker at det ikke var vektpresset som fikk henne til å legge karrieren på hylla. Heller ikke var det fordi hun var utbrent, nedbrutt eller gravid.

- Det er liksom de grunnene man har til å slutte. Men for meg var det ikke sånn.

- Jeg har alltid sett på modellkarrieren som et mellomstadium. Og nå hadde jeg nådd et punkt hvor jeg ikke følte at jeg ble stimulert lenger. Jeg hadde lyst til å studere. Lyst til å kunne henge med venner. Ønsket meg en hverdag, rett og slett. Man skal ikke kimse av hverdagsritualer, sier hun.

I dag takker Iselin stadig nei til jobbtilbud som ville gitt henne millioner inn på konto.

De konkrete summene på modelloppdrag blir aldri oppgitt, men modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models bekrefter at tilbudene Steiro avslår ville andre gitt en arm for å få.

- Det dreier seg om store oppdrag til massvis av dollar. World wide-kampanje for HM, som er veldig godt betalt, for eksempel. Andre oppdrag med honorarer som starter på 150.000 til 200.000 dollar og går oppover. Men Iselin har alltid vært en bestemt ung dame. Og nå takker hun nei.

- Bransjen respekterer Iselin veldig for avgjørelsen hennes. Hun kan komme tilbake når som helst og fortsette der hun slapp, sier Øvrebø.

Administrerende direktør Chris Gay ved Woman Management, som representerer Steiro i New York, forteller de avslår tilbud fra de mest prestisjetunge aktørene i bransjen daglig på hennes vegne.

- Med en kosmitikkontrakt blir hun istand til å sikre seg selv, sine barn og barnebarn finansielt for all fremtid, forteller han til nettstedet.

Hvis det kommer oppdrag som er attraktive nok avviser ikke 22-åringen at hun kan komme til å gjøre gjesteopptredener som modell.

- Får jeg et helt svimlende tilbud som gjør at jeg kan jobbe ti dager i året og tjener en masse penger, er det ikke sikkert jeg sier nei. Men så langt har jeg prioritert skolen.

LES HER: De norske "supermodellene"